Kavgayı bıraktı tohuma bakıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:26)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:26)    Cevap: 0    Gösterim: 562  

    01-04-2011

    Kavgayı bıraktı tohuma bakıyor

    Kavgayı bıraktı tohuma bakıyor


    İstanbul Ticaret Borsası'nda üyelerle yaptığı kavgalarla gündeme gelen Meclis Başkanı Kopuz, 'kavgaya tövbe' deyip, proje üretmeye odaklandı. İlk icraatı da laboratuarlarındaki 50 yıllık organik tohumları yeşertmek

    Yılmaz Yıldız'ın haberi
    İstanbul Ticaret Borsası'nın (İTB) 57 yıllık başkanı Nejat Basmacı'yı koltuğundan eden, ardından bazı yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile yaptığı kavgalarla gündeme gelen Meclis Başkanı İslam Ali Kopuz, proje üretmek için kolları sıvadı.

    Kopuz, ilk etapta 50 yıldır İTB'nin laboratuarlarında kavanozlarda muhafaza edilen tohumları gün ışığına çıkaracak.

    33 ÇEŞİT TOHUM VAR

    İstanbul Ticaret Borsası öncülüğünde Tohum Bankacılığı kurmayı planladıklarını belirten İslam Ali Kopuz,"Bu dönemde laboratuarda kavanozlar içinde unutulmuş tohumlar olduğunu fark ettim.

    Kim 50, kimi 30 yıllık olan arpadan, buğdaya, mısırdan yulafa kadar 33 çeşit tohumu yeniden ekonomiye kazandırmak için harekete geçtim" dedi.

    TEMA İLE GÖRÜŞÜLDÜ

    Tohumların İstanbul Ticaret Borsası'nda çimlendirilmesi konusunda TEMA aracılığı ile Trakya Üniversitesi ile görüştüklerini ifade eden Kopuz, öğretim üyelerinin bile projeyi duyduğundan heyecanlandığını kaydetti.

    HOCALAR HEYECANLANDI

    İslam Ali Kopuz şöyle devam etti: "Çimlendirme testleri olumlu sonuç vermesi saf tohum olarak ekonomiye kazandırıp ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Tamamen organik olan tohumları çoğaltıp ardından sertifikasını alacağız."

    İTHALE 1 MİLYAR DOLAR

    İslam Ali Kopuz sözlerini şöyle tamamladı:" Türkiye son 9 yılda ithal tohumlara 1 milyar dolar harcadı. Biz bu tohumları ekonomiye kazandırırsak, Türkiye'nin dövizi yurtdışına gitmez."

    Tuzla'da lojistik üssü projesi

    İkinci önemli projesinin ise İTB'nin Tuzla'nın Aydınlı Bölgesi'nde bulunan 130 dönümlük araziyi lojistik merkezine dönüştürmek olduğunu kaydeden Kopuz, buranın hayata geçmesi ile borsanın tüm masraflarının karşılanacağını söyledi. Kopuz, "Tuzla lojistik üssü oldu.

    Araziye getirdiğin vinç yükü kaldırıyor, parayı indiriyor. Oradan elde edilecek gelirle 10 bin üyenin şikayet ettiği ve binde 2 olan tescil ücretlerini yarı yarıya düşürebiliriz" diye konuştu. Kopuz, Tuzla'nın lojistik üssüne dönüşebilmesi için İTB yönetim kurulunun kararının gerektiğini sözlerine ekledi.

    Müfettişe kendimi denetlettim

    İslam Ali Kopuz, isminin kavgalarla anılmasından ise şikayetçi. İTB'nin polemiklerden kurtulması için kendisine yönelik iddialarla ilgili savcıları göreve çağıran Kopuz, "Ayrıca ben de müfettişleri odaya davet ederek kendimi denetlettiriyorum.

    Bana iftira atılıyor. Beni eleştirenler bugüne kadar Oda için ne yapmışlar. Ben kavgayı bıraktım proje üretiyorum" dedi.




    Kavgayı bıraktı tohuma bakıyor Yorumları