Bakanlar Kurulu toplandı; Kurulda konuşulacaklar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:27)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:27)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    01-04-2011

    Bakanlar Kurulu toplandı; Kurulda konuşulacaklar

    Bakanlar Kurulu toplandı; Kurulda konuşulacaklar


    Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Başbakanlık Yeni Bina'daki toplantı saat 11.45'te başladı. Toplantıda konuşulabilecekler ise şöyle:

    Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
    Başbakanlık Yeni Bina'daki toplantı saat 11.45'te başladı. Toplantıda Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan Sözleşmeli Er ve Erbaş Yasa Taslağının ele alınması bekleniyor.

    Taslağa göre ilk etapta 50 bin sözleşmeli er alınması planlanırken, askerlik hizmetlerini tamamlayanlardan talep edenler de sözleşmeli er olabilecek.

    Sözleşmeli erlerin 3-10 yıl arasında görev yapmaları öngörülen taslakta 3 aylık eğitimin ardından atamaların yapılacağı ifade ediliyor.

    Kurul toplantısında ayrıca Anayasa değişikliğinin ardından getirilen uyum yasalarının masaya yatırılması bekleniyor. Bu kapsamda Anayasa Mahkemesi Kuruluş Kanun taslağı, Kamu Denetçiliği Yasalarının görüşüleceği öngörülüyor.

    YAŞ kararlarının ardından ilişiği kesilen personele yargı yolunun açılması ile ilgili çalışma da Kurul"da görüşülmesi beklenen başlıklar arasında yer alıyor. Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmanın da Bakanlar Kurulu"na gelmesi bekleniyor.

    Öte yandan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, MGK"nın ardından Diyarbakır"a gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili de Kurul'a bilgi vermesi bekleniyor.




    Bakanlar Kurulu toplandı; Kurulda konuşulacaklar Yorumları