Gümrükte yeni yıl operasyonu!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:26)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:26)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    01-04-2011

    Gümrükte yeni yıl operasyonu!

    Gümrükte yeni yıl operasyonu!


    Gümrük Muhafaza ekiplerinin, Gürbulak Sınır Kapısı'nda yılbaşı gecesi başlattıkları ve ''yeni yıl'' adını verdikleri operasyonda, narkotik detektör köpeği ''Bonet'' ile yapılan aramada otobüsün hava tüpü içerisinde gizlenmiş vaziyette yaklaşık 17 kilogram afyon sakızı bulundu.

    Gümrük yetkililerinden alınan bilgiye göre, 31 Aralık 2010 akşamı başlatılan ve 1 Ocak 2011 sabahına kadar süren ''yeni yıl'' operasyonu yapıldı. Bu çerçevede, İran'dan İstanbul'a gitmek üzere Gürbulak gümrük sahasına gelen İran uyruklu F.P. idaresindeki otobüsten şüphelenen Gümrük Muhafaza ekipleri, otobüsü x-ray taramasına sevk etti.
    Operatörler tarafından şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine arama kanalına çekilen araçta narkotik detektör köpeği ''Bonet'' ile yapılan detaylı arama sonucunda Bonet'in tepki verdiği otobüsün hava tüpü içerisinde gizlenmiş vaziyette 16 kilo 800 gram afyon sakızı bulundu.

    Ayrıca, Gürbulak Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Gürbulak Sınır Kapısı'na gelen 6 araçta gerçekleştirilen kontrollerde ise araçların gizli bölmelerine gizlenmiş 2 bin 220 paket sigara ve 3 bin 755 litre mazot ele geçirildi.

    Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı, 5 otobüs ve 2 otomobile de el konuldu.

    Operasyonda ele geçirilen eşyaların toplam mali değerinin 874 bin 964 lira olduğu belirtildi.

    ''KAÇAKÇILAR BAYRAM VE YILBAŞI GİBİ ÖZEL GÜNLERİ KULLANMAYA ÇALIŞIYOR''

    Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Neşet Akkoç, konuyla ilgili olarak, kaçakçıların bayram ve yılbaşı gibi özel günleri amaçları için kullanmaya çalıştıklarını ancak bunun onlara bir fayda sağlamayacağı değerlendirmesinde bulundu.

    Akkoç, kaçakçılığın önlenmesi konusunda hem Türkiye'de, hem de uluslararası alanda kararlı olduklarını vurguladı.




    Gümrükte yeni yıl operasyonu! Yorumları