Türkiye Kamu-Sen'in ek zam yorumu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:25)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:25)    Cevap: 0    Gösterim: 621  

    01-04-2011

    Türkiye Kamu-Sen'in ek zam yorumu

    Türkiye Kamu-Sen'in ek zam yorumu


    Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, memura enflasyon farkı verilmesinin bir ulufe ya da başarı değil, başarısızlığın tescili olduğu ileri sürüldü.

    Yazılı açıklamada, TÜİK rakamlarına göre, devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin 2010 yılı Temmuz-Aralık dönemi için yaklaşık yüzde 0,21 oranında enflasyon farkı alacağı hatırlatıldı.
    Ocak ayı maaşlarına yansıyacak olan bu oranın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması talep edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

    ''Sayın Başbakanın, zam yağmuruna tutulduğumuz bugünlerde bu rakamın nasıl çıkarıldığını açıklamasını bekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde dar gelirli vatandaşlarımızın sarıldığı simit ve çay fiyatlarına yapılan zam hepimizin malumudur.

    Her gün bir kaleme zam gelirken, enflasyonu düşük gösterenlere ne desek azdır. Üst üste gelen zamlarla vatandaş şaşkına dönerken, özellikle yıl içinde akaryakıt ve et ürünleri başta olmak üzere gıda ve zorunlu tüketim harcamalarındaki fiyat artışları vatandaşımızın belini bükerken, nasıl olur da 70 yılın en düşük enflasyon rakamı çıkar anlamakta zorlanıyoruz.''

    Hükümetin, son 70 yılın en düşük enflasyon oranının açıklandığı yıl bile memurları enflasyona ezdirdiği savunulan açıklamada, memura enflasyon farkı verilmesinin bir ulufe yada başarı değil, aksine başarısızlığın tescili olduğu ileri sürüldü.

    Yaklaşık 1000 TL maaş alan bir memura enflasyon farkıyla 2 lira 1 kuruş zam geldiği belirtilen açıklamada, maaşları zorunlu harcamalarına yetmeyen kamu çalışanlarına verilen bu zammın açıklanması istendi.




    Türkiye Kamu-Sen'in ek zam yorumu Yorumları