İzmir'de aşırı yağış su baskınlarına neden oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:25)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:25)    Cevap: 0    Gösterim: 593  

    01-04-2011

    İzmir'de aşırı yağış su baskınlarına neden oldu

    İzmir'de aşırı yağış su baskınlarına neden oldu


    İzmir'de su baskınları nedeniyle çoğu kiracı evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Trafik akışının en yoğun olduğu Bornova Çamdibi yolu üzerinde alt geçit trafiğe kapatıldı.

    İzmir'de, dün akşam saatlerinde başlayan yağış kentte yaşamı olumsuz yönde etkiledi. İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağmurun yarın öğle saatlerine kadar sağanak yağış şeklinde devam etmesi bekleniyor.

    Trafik akışının en yoğun olduğu Bornova Çamdibi yolu üzerinde trafik sıkışıklığı yaşanırken, Çınarlı Karakolu'nun arka tarafında bulunan 2814 numaralı sokak üzerindeki alt geçitte su baskını oldu. İZSU ekiplerinin bölgede çalışma başlattıkları gözlemlenirken, su baskını nedeniyle alt geçit trafiğe kapatıldı. Alt geçit karşısında bulunan Çamdibi İlköğretim Okulu öğrencileri ise okullarına gitmekte zaman zaman zorlandı.
    Yaşanan su baskınları nedeniyle bölgede kiracıların ikamet etmekte zorluk çektiğini ve kısa zaman sonra evlerini boşalttıklarını söyleyen Faruk Nizam isimli vatandaş, "Aziz Kocaoğlu gelip buraları incelesin görsün. Denize yakın kısımda oturuyoruz. Buradaki su baskınlarını önlemek için bir kanal açmaları yeterli. Her sene aynı şeyi yaşıyoruz.

    Burada oturan çoğu kiracılar su baskınları nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Buna bir çözüm bulunmalı" dedi.

    İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2 Ocak Pazar akşamından 3 Ocak Pazartesi sabahı saat 08.00 itibari ile kentin çeşitli merkezi noktalarındaki metrekaredeki toplam yağış miktarlarının, Güzelyalı'da 25.6, Gaziemir'de 31.2, Çiğli'de 24.2, Seferihisar'da 43.7, Selçuk'da 22.6, Çeşme'de 18.6, Ödemiş'de 13.0, Foça'da10.2 ve Dikili'de ise 4.8 kilogram olduğu öğrenildi.

    Yetkililer kentin hava tahmin raporunda ise bugün kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklediklerini açıklarken hava sıcaklığının 15 derece olduğunu belirtti.




    İzmir'de aşırı yağış su baskınlarına neden oldu Yorumları