Hazar Baba Kayak Merkezi'nde sezon açıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:24)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:24)    Cevap: 0    Gösterim: 1230  

    01-04-2011

    Hazar Baba Kayak Merkezi'nde sezon açıldı

    Hazar Baba Kayak Merkezi'nde sezon açıldı


    Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Hazar Baba Kayak Merkezi'nde sezon açıldı. Hazar Gölü kıyısındaki merkezde kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı.

    Sivrice İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından işletilen Hazar Baba Kayak Merkezi, 1300 metre uzunluğundaki telesiyej ve kayak pisti ile faaliyete geçti.
    Birlik yetkilileri merkezdeki kar kalınlığının 30 santimetreyi geçtiğini belirterek, ''Kayak merkezine gelenlere Sivrice Öğretmenevi'nde konaklama imkanı sağlamaktadır. Merkezimizde kar mükemmel olup, kayak yapmaya çok elverişli bir ortamı bulunmaktadır. Tüm kayak severleri kayak yapmaya bekliyoruz'' dediler.

    Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Ercan Gül de okul müfredatında yer alan kayak dersinin uygulaması için öğrencilerle birlikte merkeze geldiklerini söyledi.

    Gül, ''Pist çok güzel hazırlanmış. Kar seviyesi de çok iyi. Kayak yapmak için her şey ideal şartlarda. Elazığ ve çevre illerden herkese tavsiye ederiz'' diye konuştu.




    Hazar Baba Kayak Merkezi'nde sezon açıldı Yorumları