TSK'dan 'kaçakçı muvazzaf' açıklaması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:25)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:25)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    01-04-2011

    TSK'dan 'kaçakçı muvazzaf' açıklaması

    TSK'dan 'kaçakçı muvazzaf' açıklaması


    Ağrı'daki sigara kaçakçılığı operasyonunda, bir tuğgeneralin de yer aldığı 27 muvazzaf asker hakkında sigara kaçakçılığı iddiasıyla soruşturma açıldığı yönündeki habere Genelkurmay'dan şu açıklama geldi:

    Genelkurmay Başkanlığınca yapılan açıklamada, bazı askeri şahısların da karıştığı iddia edilen kaçakçılık olayına ilişkin ''Yapılan ilk incelemede, söz konusu haberde belirtildiği şekilde askeri savcılığa konuya ilişkin herhangi bir dosya gönderilmediği ve ifade alınması konusunda da bir talimat yazılmadığı tespit edilmiştir'' denildi.
    Genelkurmay Başkanlığı'nın konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

    "1. Bugünkü günlük bir gazetede, bazı askeri şahısların da karıştığı iddia edilen kaçakçılık olayı ile ilgili habere yer verilmiştir.

    2. Yapılan ilk incelemede, söz konusu haberde belirtildiği şekilde askeri savcılığa konuya ilişkin herhangi bir dosya gönderilmediği ve ifade alınması konusunda da bir talimat yazılmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca şu ana kadar, Genelkurmay Başkanlığına da herhangi bir bilgi veya belge intikal etmemiştir.

    3. Konu üzerindeki incelemeler devam etmekte olup, yeni bir bilgiye ulaşıldığı takdirde kamuoyuyla paylaşılacaktır."




    TSK'dan 'kaçakçı muvazzaf' açıklaması Yorumları