Adana'da 'işimizi geri istiyoruz' eylemi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:23)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:23)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    01-04-2011

    Adana'da 'işimizi geri istiyoruz' eylemi

    Adana'da 'işimizi geri istiyoruz' eylemi


    Adana Numune Hastanesinde hizmet veren taşeron firma yetkililerince işten çıkarılan 37 işçi, işlerine geri dönmek için başhekimlik önünde eylem yaptı.

    Hastane bahçesinde toplanan işçiler, ellerinde pankartlarla, ''işimizi geri istiyoruz'', ''işçiyiz, haklıyız kazanacağız'', ''insanca yaşamak istiyoruz'', ''güvenceli gelecek, güvenceli iş'' sloganları atarak başhekimlik binası önüne kadar yürüdü.
    Burada grup adına açıklama yapan Dev Sağlık-İş Çukurova Bölge Şube Başkanı Mustafa Hotlar, taşeron çalıştırılmanın kuralsız, hukuk dışı, kazanılmış hakların gasp edildiği kölece bir sistem olduğunu ifade etti.

    Hotlar, Adana'da ve Türkiye'nin dört bir yanındaki kamu ve üniversite hastanelerinde taşeronlaşmaya karşı mücadele verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

    ''Taşeron çalıştırılmanın yasaklanması için mücadele veriyoruz. Bu hastanede yeni bir ihale yapılmış bu ihaleyi başka bir firma almış ve buradaki işçi arkadaşlarımıza geriye dönük tüm alacaklarını almadan, aldıklarını var sayan bir ibraname imzalatmak istenilmiştir. Bu ibranameyi imzalamayan 37 arkadaşımızın hiçbir gerekçe gösterilmeden iş akitleri fesh edilmiştir. Bu arkadaşlarımız iş başı yapana kadar fiili ve hukuki mücadelemizi hastanenin bahçesinde sürdüreceğiz.''

    İşçiler adına konuşan Muhsin Asilkan ise geçmişe yönelik tüm haklarından vazgeçmelerini, hiçbir hak talep etmeyeceklerini ve hukuki yollara başvurmayacaklarını beyan eden ibranameleri imzalamadıkları için işten çıkarıldıklarını iddia etti.

    Grup daha sonra sloganlar atarak dağıldı.




    Adana'da 'işimizi geri istiyoruz' eylemi Yorumları