Ankara ile Gazze arasında kardeşlik köprüsü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:22)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:22)    Cevap: 0    Gösterim: 611  

    01-04-2011

    Ankara ile Gazze arasında kardeşlik köprüsü

    Ankara ile Gazze arasında kardeşlik köprüsü


    Ankara'nın Keçiören Belediyesi ile Gazze'nin en büyük ilçesi olan Cebaliye Belediyesi arasında ''Kardeş Kent'' protokolü imzalandı.

    Keçiören Belediyesi'nin ocak ayı Meclis Toplantısında imzalanan protokol için düzenlenen törene Cebaliye Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Muhammed Şihab'ın yanı sıra Keçiören Belediyesi'nin ''kardeş kentlerinden'' biri olan Bosna-Hersek'in Gorazde Kenti Belediye Başkanı Muharrem Ranoviç ve Gorazde Müftüsü Hacı Ahmed Efendiç de katıldı.
    Abdurrahim Muhammed Şihab, burada yaptığı konuşmada Cebaliye Belediye Başkanı Usam Cevdet'in, Filistin üzerinde uygulanan abluka yüzünden ülke dışına çıkamadığını ve bu nedenle törene katılamadığını bildirdi.

    Filistin'in 4 yıldır abluka altında yaşam mücadelesi verdiğini ve bu mücadeleye en büyük desteğin Türkiye'den geldiğini vurgulayan Şihab, şöyle konuştu:

    ''Mavi Marmara Şehitlerini saygıyla anıyoruz. Onların kanları Filistinlilerin kanlarıyla karışmıştır. Onları hiç unutmayacağız. 4 yıldır süren ablukayla çok zor anlar yaşıyoruz. Siyonist İsrail'in saldırılarından dolayı tarım alanlarımız, konutlarımız, hastane ve okullarımız tahrip olmuş durumda ve abluka devam ettiği için ne Gazze'nin ne Cebaliye'nin yeniden inşası için bir şey yapılamıyor.

    Tüm bunlara rağmen yine de ayakta durmaya ve bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Meydanlarımızdan birine Mavi Marmara Şehitleri için bir anıt diktik. Ayrıca yine şehirde büyük bir park yapıyoruz. Spor ve yaşam alanlarının olacağı bu parkın adı 'Özgürlük Kafilesi' olacak. Mavi Marmara Şehitlerinin anılarını bu parkta da yaşatacağız. Park için çalışmalarımıza başladık ve açılışını inşallah Mavi Marmara'da şehit düşen kardeşlerimizin ölüm yıl dönümlerinde yapacağız. Tüm halkımız Türkiye'ye büyük şükran duyuyor. Filistin, en güzel günlerini Osmanlı hakimiyetindeyken yaşamıştır. Bu protokolle inşallah yine o güzel günlerini yaşayacaktır.''

    Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da ilçelerinde bir ''Gazze Caddesi'' ve ''Filistin Parkı'' olduğunu hatırlatarak, Filistin halkına verdikleri desteğin devam edeceğini söyledi.

    Konuşmaların ardından Mustafa Ak ve Cebaliye Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Muhammed Şihab, protokolü imzaladı.

    Şihab, Mustafa Ak'a plaket takdim ederken, Mustafa Ak da misafirine içinde Türk Bayrağı'nın olduğu bir tablo hediye etti.

    -''DOSTLUĞUNUZU HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ''-

    Gorazde Belediye Başkanı Muharrem Ranoviç de Keçiören Belediyesi ile ''kardeş kent'' oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

    Ranoviç, Bosna-Hersek'i fetheden Fatih Sultan Mehmet'in, ülkeye Gorazde'den girdiğini belirterek, şehrin ortasından geçen Drina Nehri'nin adını da yine Fatih Sultan Mehmet'in koyduğunu ifade etti.

    Geçtiğimiz günlerde Drina nehrinin taşmasıyla bir sel felaketi yaşadıklarını anlatan Ranoviç, bazı vatandaşlarının bu felakette evlerini kaybettiğini ve onlara yeni konutlar yaptırmak için çalıştıklarını bildirdi.

    Türkiye'yi çok yakından takip ettiklerini dile getiren Ranoviç, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük ülkesi olmasını beklediklerini söyledi.

    Gorazde Müftüsü Hacı Ahmed Efendiç de Türkiye'nin ve özellikle Keçiören'in kendileri için çok önemli olduğunu ve Türklerin dostluğunu hiç unutmayacaklarını ifade etti.

    Türklerin Bosna-Hersek'e girdiği yere bir kapı yaptıracaklarını aktaran Efendiç, ''Bu sayede halkımız, dostluğunuzu hiçbir zaman unutmayacak. Yine şehrimizde sizin yardımınızla yapılan Kayseri Camisi, yaşadığımız sel felaketinde bile halkımızın sığındığı yerlerin başında geldi. Umarım Türkiye çok daha iyi noktalara gelecektir'' dedi.




    Ankara ile Gazze arasında kardeşlik köprüsü Yorumları