Davutoğlu Büyükelçileri yine topluyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-31-2010 (18:37)   Son Mesaj: 12-31-2010 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 685  

    12-31-2010

    Davutoğlu Büyükelçileri yine topluyor

    Davutoğlu Büyükelçileri yine topluyor


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında, yurt dışı ve yurt içinde görev yapan tüm büyükelçilerin katılımıyla düzenlenecek 'Vizyoner Diplomasi' toplantısı Pazartesi Ankara'da başlayacak.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında, yurt dışı ve yurt içinde görev yapan tüm büyükelçilerin katılımıyla düzenlenecek Üçüncü Büyükelçiler Konferansı, "Vizyoner Diplomasi: Türkiye'nin Perspektifinden Küresel ve Bölgesel Düzen" temasıyla pazartesi günü Ankara'da başlayacak.
    Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 15-18 Temmuz 2008 ve 4-8 Ocak 2010 tarihlerinde yapılan ilk iki konferansta, "Ulusal çıkarlara en uygun politika seçeneklerinin üretilmesi de dahil küresel dinamiklerin derinlemesine tahlil edildiği" ve İkinci Büyükelçiler Konferansı'nın sonuçlarıyla ilgili Mardin'de de değerlendirme toplantısı yapıldığı hatırlatıldı.

    İkinci Konferansı izleyen dönemde ayrıca, Bakanlık üst düzey yetkililerinin başkanlık ettiği heyetlerin, yerel kamuoylarını dış politika hakkında aydınlatmak amacıyla çeşitli illere ziyaret düzenlemeye başladıklarının kaydedildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Bir yıl aradan sonra düzenlenen üçüncü konferansta, dış politika gündemimizde ve uluslararası alanda öncelikli bir yer işgal eden temel meselelerin yeniden görüşülmesine, ikinci konferansta ele alınan hususlarda kaydedilen ilerlemenin gözden geçirilmesine, orta ve uzun vadeli dış politika öngörülerinin yenilenmesine ve son dönemde giderek daha fazla ağırlık verdiğimiz kamu diplomasisi faaliyetlerimizin ileriye dönük bir bakış açısıyla değerlendirilmesine imkan sağlayacaktır."

    Açıklamada, Dışişleri Bakanlığının kurumsal kültürünün önemli bir parçası haline gelen Büyükelçiler Konferansı'nın, Türkiye'nin dış politika vizyonunun uygulanmasında kilit önem taşıyan kurumlar arası ilişkilerde uyum, eşgüdüm ve işbirliğinin geliştirilmesine hizmet ettiği belirtilerek, konferansa geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da ilgili diğer bakanların ve kamu kuruluşlarından üst düzey yöneticilerin katılacağı dile getirildi.

    Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

    "Öte yandan, geçen yıl başlatılan, üst düzey yabancı konukların Konferansa konuşmacı olarak davet edilmesi uygulaması da etkinliğe uluslararası bir boyut kazandırmaktadır. Bu çerçevede, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun, Sayın Başbakanımızın davetine icabetle konferansın Erzurum bölümüne katılarak Sayın Başbakanımızla birlikte büyükelçilerimize hitap etmesi öngörülmektedir. Konferansın Ankara bölümüne ise Afganistan Dışişleri Bakanı katılarak büyükelçilerimize hitaben bir konuşma yapacaktır.

    Konferansın bir bölümünün Erzurum'da gerçekleştirilecek olması, dış politikamızın şekillenmesinde kamuoyumuzun rolüne atfettiğimiz önemin bir göstergesidir. Konferans bu şekilde, bir yandan dış politika alanındaki vizyon ve hedeflerimizin geniş halk kitleleriyle en üst düzeyde paylaşılması için yeni bir fırsat sunarken, diğer yandan Üniversite Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum'un uluslararası görünürlüğünün artmasına da katkıda bulunacaktır."

    Pazartesi günü başlayacak konferans, 3-6 Ocakta Ankara'da, 7-9 Ocak arasında ise Erzurum-Palandöken'de devam edecek.




    Davutoğlu Büyükelçileri yine topluyor Yorumları