Elitaş: Gül 73 milyonun cumhurbaşkanı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-31-2010 (14:38)   Son Mesaj: 12-31-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 717  

    12-31-2010

    Elitaş: Gül 73 milyonun cumhurbaşkanı

    Elitaş: Gül 73 milyonun cumhurbaşkanı


    AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan 73 milyon kişinin Cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, ''Her ile gitmesi olay değil normal olarak karşılanmalıdır'' dedi.

    TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, Cumhurbaşkanı Gül'ün Diyarbakır ziyaretinin, Kayseri, Kars, İstanbul ziyaretinden farklı değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.
    Bu farklı değerlendirmelerin ''olmayan bir önemi, olmayan bir farklılığı, olmayan kaygıları gündeme getirdiğini'' ifade eden Elitaş, ''Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan 73 milyon kişinin Cumhurbaşkanıdır. Her ile gitmesi olay değil normal olarak karşılanmalıdır'' diye konuştu.

    ''Sayın Cumhurbaşkanı resmi dilin Türkçe olması, milli birlik ve kardeşliğin devam etmesi için herkesin katkı yapmasını ifade ettiler. Doğru olan da o'' diyen Elitaş, şunları kaydetti:

    ''Güney Doğu'da yaşayan kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı PKK terör örgütünün yandaşı gibi göstermek veya TBMM'de kantarın topuzunu kaçırıp neyin ne olduğunu bilmeyen bir siyasi partiyi o bölgede yaşayan insanların tek temsilcisi kabul etmek, o insanlarımıza yapılan büyük yanlışlıktır. Bugün AK Parti, Güney Doğu'da en yüksek oyu alan parti. Görüp seviniyoruz ki, diğer siyasi parti genel başkanları, ana muhalefet partisi genel başkanı da Güney Doğu bölgesine gidip vatandaşlardan oy isteyecekmiş. Türkiye'de seçime giren partiler 81 vilayete rahat rahat gidebilmeli, onların gönlünü kazanmanın yollarını arayabilmeli. AK Parti, 81 vilayete gidiyorsa BDP de Kayseri'de örgütlenip, gelip benim Kayserili vatandaşımdan oy alabilmek için konuşmalar yapabilmeli. İzmir'e, İstanbul'a, Karadeniz bölgesine gidebilmeli. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır'a gitmesiyle Van'a, Erzurum'a, Trabzon'a, Antalya'ya gitmesini arasında bir fark olduğunu kanaatinde değilim.''

    Elitaş, 2011 yılının vatana, millete çok önemli gelişmelere, iyiliklere vesile olmasını temenni etti.

    Hayatında üç kere milli piyango bileti aldığını belirten Elitaş, ''Bu yıl onlardan biri değil. Ben alın teriyle kazanmanın daha uygun olduğuna inanıyorum. Mademki devlet bunu yapmış, milli piyango alanlara da başarılar diliyorum'' diye konuştu.

    -''SÖZDE DEĞİL ÖZDE''-

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da ''Belediyeler de kamu kurumu olduğuna göre sayın Cumhurbaşkanı'nın her şeyden önce oraya giderken iki dilli tabelaların indirilmesini talep etmesi olumlu bir mesaj olacaktı'' dedi. Vural, şunları söyledi:

    ''Önemli olan sözde değil özde sahip çıkmaktır. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanı aynı zamanda MGK'nın da tek dile yönelik beyanlarının altına imza atarken kendisini temsil eden valilerin Kürtçe davetiyeler bastırdığının herhalde farkında değil. Dolayısıyla anlaşılan o ki maalesef bu konuda devlet katında kararlı bir tavır ortaya konulamadığını gösteriyor. Bu tavırları orada dile getirmek ve bunu temin etmek Türkiye'nin birlik, bütünlük ve kardeşliği açısından önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu eksende bir tavır oluşturması daha faydalı olacaktı.''

    Vural da yeni yılın herkese esenlik, mutluluk, sağlık ve huzur getirmesini diledi.




    Elitaş: Gül 73 milyonun cumhurbaşkanı Yorumları