Mali müşavirlik sınavında örtü zulmü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (17:04)   Son Mesaj: 04-06-2011 (09:52)    Cevap: 1    Gösterim: 595  

    12-30-2010

    Mali müşavirlik sınavında örtü zulmü

    Mali müşavirlik sınavında örtü zulmü


    Sağlanan toplumsal mutabakat ile başörtü yasağı üniversitelerde kısmen gevşetilse de bazı kurumlar tarafından yasak genişletilerek sürdürülüyor.

    Aslan Değirmenci - Üsame Karakış'nın haberi
    Kısa adı TÜRMOB olan Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, 5 Mart 2011"de "mali müşavir" olmak için yapılacak sınavın başvurusunda "serbest muhasebeci"lerden başı açık ve peruksuz fotoğraf istedi. TESMER ve Anadolu Üniversitesi işbirliği ile yapılacak olan sınavın duyurusunda ayrıca, sınavın yapılacağı salona örtülü ya da peruklu geleceklerin çıkarılacağı ifade edildi.

    YA UYARSINIZ YA DA...

    Ankara ve İstanbul"da yapılacak olan sınavın duyurusunda Anadolu Üniversitesi ile yapılan protokol gereği aday belgesindeki fotoğrafın son altı ay içerisinde çekilmiş başı açık, adayı kolaylıkla tanıtacak nitelikte olması istenirken, "Aksi durumda hiçbir uyarıya gerek kalmadan adayların başvuruları iptal edilecektir" deniliyor. Yasağa ilişkin yapılan duyuruda ayrıca, "Başı kapalı, peruklu vb. çekilip gönderilmiş fotoğraflar kabul edilmeyecek, yeniden istenmeyecek ve sınavlara bu şekilde katılmak isteyen adaylar sınavlara alınmayacaktır" ifadelerine yer veriliyor.

    SINAVA GİRECEKLERE AĞIR FATURA

    Sınava girmek isteyenlerin karşısına ağır bir de fatura çıkaran TÜRMOB, başvuru bedeli olarak 960 TL, sınav bedeli olarak da 150 TL istedi.

    TESMER VE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EL ELE VERİP YASAK SAVIYOR

    Her yılın Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında yapılan staj başvuruları TESMER-Anadolu Üniversitesi işbirliği ile Anadolu Üniversitesi tarafından kabul ediliyor. Sınavın yapılmasına ilişkin bütün sorumluluk Anadolu Üniversitesi'nde bulunuyor. Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Aralık 2010 dönemi başvuruları için Staja Giriş Sınavı 5 Mart 2011 tarihinde yapılacak. Sınavlar Lisans düzeyinde olmak üzere tek grup halinde test usulüyle Ankara ve İstanbul"da yapılacak.

    MUHASEBECİLER TEPKİLİ

    Konu hakkında Akit"e konuşan Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği Genel Başkanı Ahmet Babuşcu, TÜRMOB tarafından duyurulan yasağın keyfi uygulama olduğunu söyledi. Böyle bir yasağın ve dayatmanın hukuki bir yanının bulunmadığını ifade eden Babuşcu, "Var olmayan bir yasağın meslek mensuplarına dayatılmasını kınıyoruz. Bu engellemeyi kabul etmiyoruz. TÜRMOB yönetimi ile konu hakkında görüştük.

    Yeniakit




    Mali müşavirlik sınavında örtü zulmü Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  04-06-2011, 09:52

    --->: Mali müşavirlik sınavında örtü zulmü


    bende muhasebeciyim
    çoğunun zihniyeti aynı insanın giyimine karışma özgürlüğünü kendinde zandediyorlar