Gül: Siyaset değil iş, aş,ekmek konuşun   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-30-2010 (16:37)   Son Mesaj: 12-30-2010 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 624  

    12-30-2010

    Gül: Siyaset değil iş, aş,ekmek konuşun

    Gül: Siyaset değil iş, aş,ekmek konuşun


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Diyarbakır'da Organize Sanayi Bölgesi'nde işadamlarına konuştu. Gül, 'Diyarbakır'da iş, aş konuşulmuyor da sadece siyaset konuşulması Diyarbakır'a haksızlıktır.' dedi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Diyarbakır'da Organize Sanayi Bölgesi'nde konuştu.

    Gül'ün konuşmasından satır başları şöyle:

    Hepimiz biriz. Demokratik standartların yükseltilmesi sorunları çözecektir. Şiddet, terör kan girerse sorunları çözemeyiz. Yapacaklarımızı el birliğiyle yapmalaıyız.

    Sorunları farklı terminolojilerle yaparsak çözüm bulamayız. İyi şeyler olacak demiştim hala diyorum. Diyarbakır'da bu düşüncelerimi ortaya koymak istedim.

    Havaalanından buraya gelene kadar bir çok vatandaşımızdan bazı istekler aldı. Burdaki vatandaşımın tek derdi şuan da sadece iş ve aştır. Ancak burada ele alınan sadece siyaset oluyor. Neden bunlar konuşulmuyor.

    Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin yaptığı aratırma ortada. Bu şehre gelen önce korkarak gelmiş ancak bu insanlarla yapılan diğer bir araştırma farklı sonuçlar ortaya çıktı.

    Neden hep burada bir sorun varmış gibi gösteriliyor. Buradan herkese sesleniyorum. Buraya yatırım yapın.

    Diyarbakır'ı herkese iyi olduğunu göstermemiz gerekiyor.

    Yatırımların gelmesi için bu şehrin imajının sağlıklı olması gerekiyor.

    Diyarbakır'ın yatırım potansiyelini göstermek gerekiyor.

    Hep beraber el birliğiyle Diyarbakır'ı eski haline getirmek gerekiyor. Sorunları yapıcı şekilde çözelim, böyle bir ortam var Türkiye'de.

    Dicle Nehri bütün bereketiyle akıp gidiyor. GAP için milyarlarca dolar harcandı harcanıyor. En önemli kısmı sulamaydı.

    Sizlerde urdasınız. Eğer iş makinalarının önüne taş konursa Diyarbakırlı iş adamları da burayı bırakır gider. Fabrikalar yakılırsa burası bırakılıp gidilir. Yanı başınızda Gaziantep var, aldı başını gitti. Şanlıurfa var aldı başını gitti. Diyarbakır'ın neyi eksik.

    Bütün vatandaşlarımız gelip Diyarbakır'ı görsün. Basın yayın mensuplarına ricam var. Sizler de Diyarbakır'ı sadece siyasetle gündeme getirmeyin.









    Gül: Siyaset değil iş, aş,ekmek konuşun Yorumları