Shell'den Rumlara 6 milyar euroluk teklif   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (16:19)   Son Mesaj: 12-30-2010 (16:19)    Cevap: 0    Gösterim: 554  

    12-30-2010

    Shell'den Rumlara 6 milyar euroluk teklif

    Shell'den Rumlara 6 milyar euroluk teklif


    Rum Devlet Doğalgaz İşletmesi'nin (DEFA), Güney Kıbrıs'ta doğalgazın tedarik edilmesine ilişkin SHELL firması ile anlaşma imzalayacağı bildirdi.

    Güney Kıbrıs"ta doğalgaz ile elektrik üretimi için termik santralin oluşturulması ve burada kullanılacak olan doğalgazın tedarik edilmesi ile ilgili anlaşmaların yakın zamanda imzalanacağı belirtildi.
    Rum basınından Fileleftehros gazetesi, "Kritik DEFA-AİK-Bakan Görüşmesi -; Doğalgaza Konusunda Alternatif Çözümlere İlişkin Öneriler Masada" başlıklarıyla verdiği haberinde, DEFA Yönetim Kurulunun, dün gerçekleştirdiği toplantıda, doğalgaz anlaşmasının acele ile bir gün içerisinde imzalanmaması kararının alındığını yazdı.

    Haravgi gazetesi ise elde ettiği bilgilere dayanarak, dünkü DEFA Yönetim Kurulu toplantısında, doğalgaz anlaşmasının Shell ile imzalanmasına ilişkin Rum Hükümetinin önerisinin oy birliğiyle kabul edildiğini savundu.

    Gazete ayrıca, adı belirtilmeyen bir yetkilinin, doğalgaz alımı ve termik santralin inşasının 1 milyar euroya mal olacağına ilişkin basında çıkan haberleri yalanladığını ve Shell"in teklifinin 6 milyar euro olduğunu belirttiğini kaydetti.

    Haravgi gazetesi, "Önümüzdeki 20 Yıl Doğalgaz Shell"den -; DEFA Dün Oybirliğiyle Karar Aldı" başlıklarıyla vererek, Shell"in önümüzdeki 20 yıl için doğalgaz tedarik etmeye ilişkin önerisinin BP ve BG"den daha makul olduğunu belirtti.

    Alithia gazetesi de "Doğalgazı Bize Shell Getirecek -; 20 Yıl İçin 6 Milyar Euro" başlıklarını kullandı.
    Simerini gazetesi de, DEFA Yönetim Kurulu"nun dün gerçekleştirdiği toplantıda doğalgaz anlaşmasının hangi şirketle imzalanacağına karar verdiğini, ancak kararın açıklanmadığını yazdı.

    Gazete ayrıca DEFA"nın almış olduğu kararın üzerine AİK"in bugün toplantı yapacağını ve termik santralin inşa edilmesinde stratejik ortağın kim olacağına karar vereceğini belirtti.




    Shell'den Rumlara 6 milyar euroluk teklif Yorumları