'Namazın şartlarına' dayanarak soydular   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (15:07)   Son Mesaj: 12-30-2010 (15:07)    Cevap: 0    Gösterim: 589  

    12-30-2010

    'Namazın şartlarına' dayanarak soydular

    'Namazın şartlarına' dayanarak soydular


    Hırsızlara önlem dayanmıyor. Son olay bu kadar da olmaz, hatta şeytanın aklına gelmez dedirtti. Namazın dışındaki şartlarını bilecek dini bilgiye sahip olan dolandırıcılar abdest alan vatandaşları bakın nasıl soyuyorlar.

    İstanbul'da, cami şadırvanlarında abdest alanların elbiselerini kirletip daha sonra, "Elbiseniz kirlenmiş, böyle namaz kılınır mı?" diyerek temizleme bahanesiyle cüzdanları çalan 4 kişi yakalandı.

    Maltepe'de Hasan Çekiç ve Karaköy'de Fevzi Yalçın isimli vatandaşlar, cami şadırvanında abdest alırken üzerlerindeki pisliği temizleme bahanesiyle yanlarına gelen bazı vatandaşlar tarafından soyuldukları yolunda suç duyurusunda bulundu. Cüzdanlarının alındığını sonradan fark ettiklerini belirten Çekiç, 3 bin 500 TL'sinin, Yalçın da 3 bin 750 TL'sinin cüzdanlarıyla birlikte çalındığını söyleyerek sorumluların yakalanmasını istedi.

    Savcılık talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği bünyesinde başlatılan soruşturma kapsamında konunun uzmanı olan ekipler olayı araştırmaya başladı. Güvenlik kamera kayıtları ile alınan eşgaller üzerinde çalışan polis, 4 zanlının kimlik bilgisine ulaştı. Kimlik bilgisinden sonra adresleri de tespit edilen zanlılar Ali U., Lütfi T., Selahattin Ö. ve Kemal A. Bahçelievler'de başka bir işe giderlerken polis tarafından yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların benzer 50'ye yakın olayın da sorumluları olduklarının belirlendiği öğrenildi.

    Tanıkların, mağdurların ve zanlıların ifadeleriyle güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, zanlılardan birinin abdest alan cüzdanı kabarık bir vatandaşı belirleyerek fark ettirmeden ağzında çiğnediği bisküviyi vatandaşın üzerine bulaştırdığı ileri sürüldü. Daha sonra diğer zanlıların da abdest alan vatandaşın yanına yaklaşarak, "Böyle namaz kılınır mı? Allah kabul etmez." deyip üzerine temizleme bahanesiyle arka ceplerinden cüzdanlarını aldıkları, cüzdanın yerine de içi gazete kağıdıyla dolu başka bir cüzdan koyduklarının tespit edildiği ileri sürüldü.

    Edinilen bilgiler sonrasında polis, vatandaşı uyarmak için olayın nasıl meydana geldiğine ilişkin bir canlandırma yaptı. Cami avlusunda zanlı rolündeki bir polis memurunun, abdest alan vatandaşın üzerine pislik bulaştırmasından sonra iki zanlı rolündeki polislerin de vatandaşın üzerini temizleme bahanesiyle cüzdanını almaları canlandırıldı. Bu şekilde soyulan vatandaşların büyük çoğunluğunun, teşhis için emniyet müdürlüğüne gelmediklerini belirten polis, bu kişilere karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyararak mutlaka şikayetçi olmalarını istedi.




    'Namazın şartlarına' dayanarak soydular Yorumları