Kontör dolandırıcılığına mesajlı önlem   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-30-2010 (15:08)   Son Mesaj: 12-30-2010 (15:08)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    12-30-2010

    Kontör dolandırıcılığına mesajlı önlem

    Kontör dolandırıcılığına mesajlı önlem


    Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, kontör dolandırıcılarına yönelik vatandaşı cep telefonundan uyarıyor.

    Emniyet Genel Müdürlüğü, kontör para dolandırıcıları nedeniyle tüm vatandaşları cep telefonuna mesaj göndererek uyarıyor .
    Bazı kişilerin kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp, vatandaşlardan kontör-para istedikleri yönünde bilgi veren emniyet yetkilileri, gönderdiği SMS ile vatandaşların buna itibar etmemelerini istedi.

    Yaklaşan yılbaşı nedeniyle yoğunlaşan kontor-para dolandırıcıları nedeniyle vatandaşı uyaran emniyet yetkilileri konuya ilişkin şu bilgileri verdiler: `Arayan dolandırıcı, kullanmış olduğunuz cep telefonundan emniyet görevlisi, askeri rütbeli ve hakim-savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiğini, taciz edildiğini, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını söyleyebilir.

    Telefonunuzun sim kartının kopyalandığını, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığını ve bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için kontör göndermeleri gerektiğini belirtebilir. Bu yönde bilgi veren yada mesaj çeken hiç kimseye inanılmaması gerektiğini vurgulayan emniyet yetkilileri, bu tip kişi yada kişileri 155 Polis İmdat yada www.egm.gov.tr internet adresinden ihbar edilmesi gerektiğini bildirdi.




    Kontör dolandırıcılığına mesajlı önlem Yorumları