Cemevi saldırısına bir kınama daha   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (14:57)   Son Mesaj: 12-30-2010 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 412  

    12-30-2010

    Cemevi saldırısına bir kınama daha

    Cemevi saldırısına bir kınama daha


    Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde bulunan Veli Baba Kültür ve Cemevi'ne yapılan saldırı, sivil toplum örgütlerinin yaptığı basın açıklamasıyla kınandı. Basın açıklamasında sağduyu ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

    26 Aralık Pazar günü gece geç saatlerde yüzleri maskeli ve terör örgütü sempatizanı oldukları iddia edilen kişilerin gerçekleştirdiği çirkin saldırı çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından basın açıklaması yapılarak kınandı. Doğu-Güneydoğu Dernekler Platformu (DGP), Dersim Dernekler Federasyonu (DEDEF) ve Şahintepe Platformu üyelerinin ortak düzenlediği basın toplantısında kardeşlik ve sağduyu çağrısı yapıldı.
    Yaşanan üzücü olayların kirli eller tarafından gerçekleştirildiğini ve toplumun ayrıştırılmaya çalışıldığını belirten DEDEF Başkan Yardımcısı Emre Saltık, "Velibaba Cemevi'ne çirkin bir saldırı yapılmıştır ve biz bunu kınıyoruz. Türkiye'de son dönemlerde yaşanan gelişmeler, barış ve bir arada yaşama koşullarını artırmaya yönelik çabalar sivil toplum örgütleri ve demokrasi güçleri tarafından sürdürülürken, böyle provokatör saldırılara yabancı olmadığımızı belirmek istiyoruz. 12 Eylül öncesi Çorum, Sivas Kahramanmaraş ve 12 Eylül sonrası Madımak oteli ve Gazi olayları aynı kişilerin tezgahıdır. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. " dedi.




    Cemevi saldırısına bir kınama daha Yorumları