Bıçaklı kavganın sanığına 15 yıl hapis   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-30-2010 (14:07)   Son Mesaj: 12-30-2010 (14:07)    Cevap: 0    Gösterim: 432  

    12-30-2010

    Bıçaklı kavganın sanığına 15 yıl hapis

    Bıçaklı kavganın sanığına 15 yıl hapis


    Gümüşhane'deki bir parkta kavga ettiği kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen sanık Hasan Ali Ergin, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, bir çocuk parkında kavga ettiği Ali Haydar Aktaş'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Hasan Ali Ergin katıldı. Duruşmada sanık avukatı Mustafa Taştan da hazır bulundu.
    Duruşmada söz alan sanık Ergin, yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu belirtti.

    Sanık avukatı Taştan, müvekkilinin Ali Haydar Aktaş'ı öldürme kastının olmadığını belirterek, Türk Ceza Kanunu'nun 86. maddesi uyarınca cezalandırılmasını istedi.

    Taştan, maktul ile sanık arasında herhangi bir husumetin olmadığını ifade ederek, ''Olayda adı geçen iki kişi 20 yıllık arkadaşlar. Yaşanan olayda tek bıçak darbesi var ve kullanılan bıçak toplam 16,5 santimetre uzunluğunda. Müvekkilim maktulü bıçaklamaktan ziyade kendisini korumak istemiştir'' dedi.

    Cumhuriyet savcısı da daha önceki celsede verdikleri mütalaayı tekrar ettiklerini ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

    Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hasan Ali Ergin'in ''kasten adam öldürme'' suçundan 15 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

    -OLAYIN GEÇMİŞİ-

    Gümüşhane Karaer Mahallesi'nde, 4 Temmuz 2010'da, bir çocuk parkında karşılaşan Ali Haydar Aktaş (45) ile Hasan Ali Ergin (42) arasında tartışma çıkmıştı.

    Kavgaya dönüşen olayda, Ergin'in bıçakla göğsünden yaraladığı Aktaş, ambulans ile götürüldüğü Gümüşhane Devlet Hastanesinde ölmüştü.




    Bıçaklı kavganın sanığına 15 yıl hapis Yorumları