Gül'den iki dil tartışmasına son nokta   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (13:38)   Son Mesaj: 12-30-2010 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 628  

    12-30-2010

    Gül'den iki dil tartışmasına son nokta

    Gül'den iki dil tartışmasına son nokta


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır'a ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Gül, iki dil tartışması gölgesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüştü. Önemli mesajlar verdi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır'a ziyaret gerçekleştiriyor. Gül, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüşüyor. Baydemir Cumhurbaşkanı'na Kürtçe ve Türkçe sözlükler hediye etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül burada iki dil tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Gül'ün açıklamaları şöyle:

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçedir, bu böyle de devam edecektir. Ayrıca devletin ve kamu kurumlarının dili Türkçedir, ortak dilimizdir'' dedi.

    Farklı dillerin konuşulması zenginliğimizdir.

    Burada Kürtçe konuşulur başka yerde başka bir dil konuşulur. Bu farklılığımız zenginliğimiz olmalıdır.

    KÜRTÇE BİLSEM KONUŞURUM

    Cumhurbaşkanı Gül'ün uçakta gazeteciler yaptığı açıklamaları ise gazeteci Ruşen Çakır açıkladı. Çakır, Gül'ün "Kürtçe konuşacak mısınız?" sorusuna "Bilmiyorum, bilsem niye konuşmamayım" diye yanıt verdiğini aktardı.




    Gül'den iki dil tartışmasına son nokta Yorumları