16 yaşında ölen sporcu kalp krizi geçirmiş   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-30-2010 (13:06)   Son Mesaj: 12-30-2010 (13:06)    Cevap: 0    Gösterim: 561  

    12-30-2010

    16 yaşında ölen sporcu kalp krizi geçirmiş

    16 yaşında ölen sporcu kalp krizi geçirmiş


    İzmir'deki güreş turnuvasında yaptığı maçtan bir süre sonra fenalaşarak hayatını kaybeden 16 yaşındaki Okan Alabıçak'ın ölüm nedeninin kalp krizi olduğu belirlendi.

    İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığındaki otopsi işleminin ardından, Alabıçak'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğinin tespit edildiği kaydedildi.
    Alabıçak'ın dayısı Taner Yumuşak, İzmir Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin hiçbir rahatsızlığının bulunmadığını, ailede sadece dedesi ve amcasında kalp problemi olduğunu dile getirdi.

    Müsabakalar öncesi rutin kontrollerin yapıldığını, herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını aktaran Yumuşak, ''Okan, 7 yıldır güreş yapıyordu. İdeali güreşte çok daha başarılı olmaktı. Her şeyin üstesinden gelen bir çocuktu, heyecan yaptı herhalde. Çünkü hocası da bir sağlık problemi olmadığını söylüyordu. Bizden saklasa annesinden saklamazdı. Şoktayız'' diye konuştu.

    İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Güreş İl Temsilcisi Hıdır Karataş da Okan Alabıçak'ın herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını söyledi.

    Genç sporcunun cenazesi yakınları tarafından memleketi Ödemiş'e götürüldü.

    Alabıçak için Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi'nde tören yapılacağı, ikindi namazının ardından cenazesinin toprağa verileceği öğrenildi.

    Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi güreş takımında yer alan 16 yaşındaki Okan Alabıçak, dün, Buca Afetevleri Spor Salonu'nda devam eden okullararası il birinciliği karşılaşmalarında yarı final maçında rakibini yendikten sonra tribünde arkadaşlarıyla sohbet etmeye başlamış, bu arada annesi Zübeyde Alabıçak'la telefonla görüşürken fenalaşarak hayatını kaybetmişti.

    Alabıçak'ın güreşte Türkiye ikinciliğinin yanı sıra turnuvalarda elde ettiği çok sayıda madalyasının bulunduğu bildirildi.




    16 yaşında ölen sporcu kalp krizi geçirmiş Yorumları