Finike'de şiddetli dolu ve yağmur   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (10:58)   Son Mesaj: 12-30-2010 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 719  

    12-30-2010

    Finike'de şiddetli dolu ve yağmur

    Finike'de şiddetli dolu ve yağmur


    Antalya'nın Finike ilçesinde, gece başlayan şiddetli yağmur ve doluda zemin katını su basan, çatısı da akıtan Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksek Okulu Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler, gece binayı terk ederek, evlerde kalan arkadaşlarının yanına sığındı.

    Sabaha karşı saat 02.00 sıralarında başlayan şiddetli yağmur ve dolu yağışı, Finike ilçe merkezinde etkili oldu. Çok sayıda ev ve iş yerinin yanı sıra, Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksek Okulu Kız Öğrenci Yurdu binasının giderlerinin tıkanması sonucu, zemin katı su bastı. Çatısı da akan binanın elektrik şebekesinde de arıza çıktı. Bu nedenle, yurtta kalan 25 kadar kız öğrencinin binayı terk ederek, evlerde kalan arkadaşlarının yanına yerleştikleri belirtildi. Elektrik prizlerinde kısa devreler oluştuğunu, bu yüzden korktuklarını anlatan öğrenciler, sabah yurt binasına gelerek eşyalarını aldı.
    Finike İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, otomobilleriyle yolda kalan, ev ya da iş yerlerinin alt katını su basan çok sayıda vatandaştan ihbar aldıkları ve tüm yardım isteklerine anında yanıt vermek için yoğun çaba harcadıkları bilgisini verdi. Yetkililer, özellikle Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş yerlerinin su baskınlarından zarar gördüğünü kaydetti.

    Bu arada, Finike Marina'sı yakınlarındaki bir otoparka, aşırı yağış nedeniyle, yamaçta meydana gelen heyelan sonucu toprak aktı. Üç otomobil kısmen toprak altında kaldı. Park halindeki bazı otomobillerin içine su girdi.

    Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, ilçe merkezinde geceden sabaha kadar metrekareye 191,2 kilogram yağış düştüğünü, yağmurun bugün de aralıklarla devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

    Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, gece saat 03.00 civarında ilçe merkezindeki cadde ve sokakları dolaşarak, şiddetli dolu ve yağmurun neden olduğu hasarla ilgili inceleme yaptı. Kaymakam Görgülüarsan, kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerini uyararak, tedbir alınmasını istedi.




    Finike'de şiddetli dolu ve yağmur Yorumları