Yalancı bahara kanan erik ağıcı meyve verdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (10:57)   Son Mesaj: 12-30-2010 (10:57)    Cevap: 0    Gösterim: 398  

    12-30-2010

    Yalancı bahara kanan erik ağıcı meyve verdi

    Yalancı bahara kanan erik ağıcı meyve verdi


    Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yalanca bahara kanarak çiçek açan ve meyve veren bir erik ağacı görenleri şaşırttı.

    ''Soğuğun memleketi'' olarak bilinen Sivas'ta bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi doğal yaşamı da etkiliyor.
    Kentin Karadeniz sınırındaki Koyulhisar ilçesinde önceki yıllarda bu dönemlerde yoğun kış şartları yaşanmasına rağmen şimdi bahardan kalma günler etkisini sürdürüyor.

    İlçeye bağlı Çamlıyaka Mahallesinde Ahmet Dalkabak'a ait bir erik ağacı da yalancı bahara aldanarak çiçek açtı ve meyve verdi.

    Duruma çok şaşıran Dalkabak, ''36 yaşındayım ama ilk defa aralık ayında erik ağacımızın çiçek açıp, üzerinde çağlalar olduğunu gördüm. 1 ay öncesine kadar ilçemize bağlı başka bir mahallede elma ağacının çiçek açıp meyve verdiğini gördük ama kar yağdıktan sonra erik ağacımızın meyve vermesi çok ilginç bir durum. Dünyada birçok ülke yoğun kış şartları ile boğuşurken biz de erik ağacının çiçek açıp meyve vermesine şahit oluyoruz'' diye konuştu.

    Bu arada ilçede hava sıcaklığı 15 derece olarak ölçüldü.




    Yalancı bahara kanan erik ağıcı meyve verdi Yorumları