Adana'da suç örgütü elemanı yakalandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (10:07)   Son Mesaj: 12-30-2010 (10:07)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    12-30-2010

    Adana'da suç örgütü elemanı yakalandı

    Adana'da suç örgütü elemanı yakalandı


    Adana'da ''Çakarlar'' olarak bilinen suç örgütünün ikinci adamı olduğu iddia edilen ve 63 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan kişi, sabaha karşı özel harekat ekiplerinin katılımıyla yapılan operasyonda yakalandı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri ''Çakarlar'' adıyla bilinen hırsızlık, gasp, tehdit, hürriyeti tahdit, yaralama suçlarına karışan organize suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.
    Onlarca suça karıştığı belirlenen ve hakkında 65 yıl hapis cezası bulunan çetenin elebaşı Ahmet Çakar, 11 Eylül tarihinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Polis, suç örgütünü yeniden canlandırmak isteyen ve çetenin ikinci adamı olarak bilinen Cesur Ç'yi ele geçirmek için çalışmalarına devam etti.

    Teknik ve fiziki takip sonucu, hakkında kesinleşmiş 63 yıl hapis cezası bulunan Cesur Ç'nin, Yeşilyurt Mahallesi 70067 Sokak'taki bir evde saklandığı belirlendi.

    Sabaha karşı 20 kişilik özel harekat ekibinin katılımıyla operasyona düzenlendi. Özel harekat timleri, iki taraftan yaklaşarak evi sararken, bir grupta çatıya çıkarak güvenlik önlemi aldı. Kapıyı ''koç başı'' adı verilen metalle kıran ekipler, içeri girdi. Cesur Ç, hapiste bulunan çete üyesinin nikahlı eşi olan Z.M. (29) ile yakalandı.

    Üzerinden sahte kimlik çıkan Cesur Ç, polis aracına bindirildiği sırada ''Namuslular çete lideri olur'' diye konuştu.

    Gözaltına alınan Cesur Ç ve Z.M. Adana Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

    Cesur Ç. ve Z.M'nin, oturdukları evi yaklaşık 1 ay önce kiraladıkları, ev sahibine aile olduklarını ve bir çocuklarının bulunduğunu söyledikleri belirtildi.

    Operasyondan sonra kiracılarının arandığını öğrenen ev sahibi ise Z.M'ye, ''Hepimizin başını yaktınız. Nasıl insansınız. Bizi devlete mahcup ettiniz'' diye konuştu. Ev sahibi, zanlıların, ''çocuğumuz var'' demelerine karşı çocuk görmediklerini, bundan şüphelendiklerini ancak bir şey yapamadıklarını söyledi.




    Adana'da suç örgütü elemanı yakalandı Yorumları