Pancar kooperatifçilerinin genel kurulu iptal   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-29-2010 (22:04)   Son Mesaj: 12-29-2010 (22:04)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    12-29-2010

    Pancar kooperatifçilerinin genel kurulu iptal

    Pancar kooperatifçilerinin genel kurulu iptal


    Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yönetimine atanan kayyum, aldığı bir kararla 15 Şubat 2011 tarihinde yapılacak olan genel kurulu iptal etti.

    Pancar ekicileri kooperatifinin kayyum ataması sonrasında başkanlığa getirilen Hüseyin Akay, diğer üç üye birlikte yazılı bir açıklama yaparak 15 Şubat 2011 tarihinde yapılacağı açıklanan genel kurul kararını iptal ettiklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 22 Aralık 2010 tarihinde yapılan görevlendirmenin ardından kayyum yönetiminin 27 Aralık 2010 tarihinde göreve başladığı belirtildi.
    Kayyum yönetiminin kooperatifte genel kurulun usulüne uygun olarak yapılabilmesi amacıyla bir kısım tedbirler alınması gerektiği ve bu doğrultuda çalışmaların olacağı dile getirildi. Heyetin bu sorumluluk çerçevesinde hareket ettiği ve atama yapılmadan önce alınan genel kurul kararının da yetki çerçevesinde iptal edildiği bildirildi. Genel kurul tarihinin ise yapılacak çalışmaların ardından duyurulacağı belirtildi.

    Ankara özel yetkili savcının yaptığı soruşturma kapsamında yolsuzluk iddiasıyla Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi, Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası yönetim kurulu başkanı olan Vedat Ali Özışık ile fabrikada çalışan üst düzey yöneticiler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.




    Pancar kooperatifçilerinin genel kurulu iptal Yorumları