İşadamından üniversiteliye: Hayal kurun   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-29-2010 (18:52)   Son Mesaj: 12-29-2010 (18:52)    Cevap: 0    Gösterim: 590  

    12-29-2010

    İşadamından üniversiteliye: Hayal kurun

    İşadamından üniversiteliye: Hayal kurun


    İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği Başkanı (İTHİB) İsmail Gülle, Sivas'ta üniversite öğrencilerine, ''Ticaret Hayatında Başarının Sırları'' konulu konferans verdi.

    Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Genç Akademi Kulübü'nün düzenlediği ''Ticaret Hayatında Başarının Sırları'' konulu konferansa, İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği'nin ve aynı zamanda Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin de başkanı olan Sivaslı iş adamı İsmail Gülle konuşmacı olarak katıldı.
    İİBF Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Gülle, ticaret hayatında bulundukları noktaya nasıl ulaştıklarını anlattı. Kimseden takdir beklemeden çalışmalarını özverili bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Gülle, koşulların, belirledikleri ilkelerin ve hedeflerin kendilerini bugünkü konumlarına getirdiğini söyledi.

    Babasının ticaret hayatına ilk olarak Sivas'ta, baraka şeklindeki iş yerinde başladığını anlatan Gülle, daha sonra 1970'li yıllarda İstanbul'da 10 kişinin çalıştığı bir atölyeden bugün bin kişinin çalıştığı bir kurum haline geldiklerini belirtti.

    Öğrencilere, ticaret hayatında başarılı olmaları için bir hedef koymalarını öneren Gülle, ''Herkesin bir hayali olmalı. Hayali olmayan insanın aslında hedefi de olmaz. Hedef koymak hayal etmekle, hayal de onu gerçekleştirmekle olur. Hiçbir başarı altın tepside sunulmamıştır. Başarının sıkıntısını çekeceksiniz, en önemlisi ne yaptığınızı bilerek isteyeceksiniz ve bu amaç etrafında kendi hedefinizi belirleyeceksiniz'' diye konuştu.

    Geçmişte komşu ülkelerle ilişkilerde bozuklukların olduğunu hatırlatan Gülle, geçmişteki kötü tablonun günümüzde ticari ilişkilerle iyileştirildiğini, artık bazı ülkelerle Türkiye arasındaki vizelerin kaldırıldığını belirtti. Gülle, gençlere, dünyadaki değişimlere ve gelişmelere ayak uydurmalarını önerdi.

    CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise bir iş adamının başarısını öğrencilere ve katılımcılara göstermek amacıyla bu konferansın düzenlendiğini söyledi. Dökmetaş, Türkiye'nin dünyadaki 10 ülke arasına girmek için çok çalışılması gerektiğini belirterek, gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

    CÜ İİBF Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nagehan Talat Arslan da, deneyimin önemine işaret ederek, ''Dikkatli düşünün, düşündüklerinizi gözden geçirin. Bir iyi vardır, o da tecrübe. Bir de kötü vardır, o da cehalet'' dedi.

    Bilimin önemini vurgulayan Arslan, gerçek kurtuluşun ancak cehaletin kalkmasıyla gerçekleşeceğini belirtti.




    İşadamından üniversiteliye: Hayal kurun Yorumları