Mutfak tüpüyle hacize direndi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-29-2010 (18:06)   Son Mesaj: 12-29-2010 (18:06)    Cevap: 0    Gösterim: 791  

    12-29-2010

    Mutfak tüpüyle hacize direndi

    Mutfak tüpüyle hacize direndi


    Adana'nın merkez Çukurova ilçesi'nde bir avize mağazasının sahibi işyerine gelen icra dairesi yetkililerine mutfak tüpüyle direniş gösterdi.

    Adana'da bir kişi, kira borcunun tahsili ve tahliye kararı için gelen icra memurlarına mutfak tüpüyle kendine zarar vereceği tehdidinde bulunarak direndi.
    Alınan bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarındaki avize mağazasının mülk sahibi Nebahat S, kiracısı Necdet I'nın 10 bin TL'lik borcu karşılığında avukatı Mustafa Ceren aracılığıyla icra takibi başlattı.

    Kiracı Necdet I'ye, bu süreçte borcunun 5 bin TL'lik bölümünü ödemesi üzerine, mülk sahibi tarafından süre tanındı. Sürenin dolmasının ardından avukat Mustafa Ceren, icra dairesi yetkilileriyle borcun tahsili ve tahliye kararının uygulanması için mağazaya gitti.

    Mağazada bulunan Necdet I'nın oğlu Aziz I, borcu ödeyemeyeceklerini, iş yerini boşaltmayacaklarını söyledi. İcra memurlarıyla tartışan Aziz I, herkesi dışarı çıkartarak kapıyı kilitledi. Yaklaşık 4 saat süren direnmenin sonunda, icra yetkililerinin polis zoruyla içeriye gireceğini belirtmesi üzerine mutfak tüpünü yanına alarak, kendisine zarar vereceğini iddia etti.

    Mağazanın içine gaz verdiğini belirten Aziz I, Polisin içeriye girmeye çalışması halinde çakmakla patlatacağını iddia etti.

    Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve 112 Acil Servis ekipleri de bölgeye sevk edilirken, mağazaya gelen Necdet I, avukat Mustafa Ceren ile bir süre görüştü.

    Necdet I, yanında 5 bin TL bulunduğunu ve işlemin durdurulmasını talep etti. Avukat, müvekkiliyle yaptığı telefon görüşmesinin ardından parayı kabul etti. Haciz işlemi durdurulurken, tahliye için süre verildi.

    Davacı bulunmaması üzerine polis ekipleri de olay yerinden ayrıldıktan sonra Aziz I, kapıyı açarak babasını içeri aldı.




    Mutfak tüpüyle hacize direndi Yorumları