AK Parti'nin yeni il başkanı konuştu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-29-2010 (15:37)   Son Mesaj: 12-29-2010 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    12-29-2010

    AK Parti'nin yeni il başkanı konuştu

    AK Parti'nin yeni il başkanı konuştu


    AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ın istifasının ardından İl başkanlığı koltuğuna atanan Ömer Cihat Akay konuştu. Akay seçimin kendisi için bir sürpriz olmadığını belirtti.

    İl başkanlığında gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Akay seçimin kendisi için bir sürpriz olmadığını belirterek, Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile İzmir'i layık olduğu yere götürecek bir kadro ile görev başında olacağının mesajını verdi.
    AK Parti İzmir İl Başkanlığının koltuğuna oturan Ömer Cihat Akay açıklama öncesinde basın mensuplarına beyaz güller dağıttı. 53 yılının İzmir'de geçtiğini ve İzmir'i iyi tanıdığını, İzmir sevdalısı olduğunu belirten Başkan Akay yaklaşık 40 yıllık siyasi yaşantısının çizgisi doğrultusundan şaşmadığını ve görevin kendisi için sürpriz olmadığını söyleyerek; "15 gündür AK Parti İzmir il teşkilatında başkanlık arayışı vardı. Dikkat ederseniz Başkanlık haberlerinde Ömer Cihat Akay ismi hiç geçmedi. İstifa sonrasında teşkilatta yapılan temayül yoklamasının ardından talep edilen isim değil de matlup olarak ismimiz ilgili kişileri zikredilmiş. Başbakan'la yaptığım görüşme sonrasında yetki belgesini aldım. İzmir demokrasinin beşiği olan bir şehir. Bu yüzden bu göreve atanmam benim için değil ancak İzmir için bir sürpriz olmuştur" açıklamasında bulundu.

    "BİZ KAVGACI BİR PARTİ DEĞİLİZ"

    Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında Başbakan'nın kendisinden 'İzmir'i yeni yönetim ile layık olduğu yere taşımalısınız' talebini basın mensupları ile paylaşan Akay; "AK Parti İzmir'i kucaklayan ve kentin sorunlarını hükümet nezdinde dillendirecek bir parti olacaktır. Başbakan Erdoğan bizden yeni yönetim ile İzmir'i layık yoduğu yere taşımamız gerektiğini istedi" diye konuştu. Akay toplantı öncesinde basın mensuplarına dağıttığı beyaz güllerin manası açıklayarak; " Dağıtılan bu beyaz güller muhabbet, sevgi barış ve huzuru temsil eder. İzmir'de diğer siyasi partinin il başkanları ile diyaloglarımız dostluk ve barış içinde ilerleyecektir.

    "FİKİR SUÇLUSU OLMAK BENİM İÇİN BİR ŞEREFTİR"

    1985 yılında mensubu olduğu bir siyasi parti bünyesinde düzenlenen bir gece nedeniyle irtica suçundan yargılanan ve 20 ay hapis cezası alan Ömer Cihat Akay fikir suçlusu olmanı kendisi için bir şeref olduğunu dile getirerek; " Geçmişimde alnımda taşıdığım herhangi bir lekem yoktur. 1985 yılında üyesi olduğum bir siyasi partide özel bir gece tertipledim. Düzenlenen gece nedeniyle Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde 163.'üncü maddeden ötürü 20 ay cezaevinde yattım. O gecede bayanların ve erkeklerin ayrı oturması suç unsuru olarak sayıldı. 163, 141 ve 142. madde Türkiye'de bir kabus döneminin yaşandığı süreçtir.Fikir suçundan ötürü cezaevinde yatmak benim omzumda taşıdığım bir şeref madalyasıdır. Kurtları kuzuları yediği bir hikayeye benziyor bu olay. Bizi de yediler" diye konuştu.

    Başkan Akay partisinin il teşkilatının yeni yönetim kadrosunda yeni ve bilinen yüzlerin de bir arada olabileceğini söyleyerek il eski başkanlarıdan kendisine destek olmaları konusunda söz istedi.




    AK Parti'nin yeni il başkanı konuştu Yorumları