Gürsel Tekin'den Erdoğan'a üslup çağrısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-29-2010 (15:36)   Son Mesaj: 12-29-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    12-29-2010

    Gürsel Tekin'den Erdoğan'a üslup çağrısı

    Gürsel Tekin'den Erdoğan'a üslup çağrısı


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı üç müjdeyi 'seçim yatırımı' olarak nitelendirdi. Tekin, Erdoğan'a 'yeni yılda yeni üslup' çağrısı Yaptı...

    Tekin, "Türk seçmeni çok bilinçli bir seçmen. Türk seçmeni günübirlik siyasetle değişen, dönüşen bir seçmen değildir. Onun için bunların çok etkili olacağını zannetmiyorum" şeklinde konuştu.
    Tekin, CHP Çayyolu Temsilciliğini ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Siyasetteki 'kaynak' tartışması ve Başbakan Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'na yönelik 'Hirın taziyelerini sunması

    ªehit canazesinin siıdır' ifadesinin hatırlatılarak, bu gibi tartışmaların siyasette ne kadar devam edeceği ve Başbakana bir çağrısı olup olmadığının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

    "Ben 2011 yılı savaş dili değil, barış dili olsun, üretken bir dil olsun istiyoruz. Ama ne yazık ki Sayın Başbakanımızın üslubu bu. Ne yazık ki bu üslup içerisinde davranıyor. Referandum döneminde de 'soydu, soptu' Türkiye'de tartışılması gereken çok ciddi sorunlar var. Her ne kadar belli kesim medya grubu bunu görmezden gelse de Türkiye'nin yoksulluğunun altındaki temel sebep yolsuzluktur. Türkiye hala yolsuzluğu konuşabilmiş, çözebilmiş değildir. Keşke Sayın Başbakan, siyasetçilerimiz Türkiye'nin önemli temel sorunlarını konuşabilse. Ama bunlar konuşulmuyor. Bunlar da siyasetin sosları. İnanıyorum ki 2011 yılında siyasetçiler üsluplarını değiştirir. Önce Sayın Başbakan bu üslubunu değiştirmek zorunda."

    "MÜJDELER SEÇİME YÖNELİK"

    Başbakan Erdoğan'ın dünkü üç müjdesinin bir seçim yatırımı olarak algılanıp algılanamayacağının sorulması üzerine de Tekin, "Çok müjdeler gördük de bu müjdelerin hiçbiri hayata geçmiş değildir. Tabii ki seçime yönelik. 8 yıllık iktidar keşke bunu 2 yıl önce uygulayabilseydi. Ben de destekliyorum. Olması gereken işler. Yapacaksa da yine de desteklemekte yarar var. Hemen hayata geçirsinler. Ama böyle seçime yönelik Türk seçmeni çok bilinçli bir seçmen. Türk seçmeni günübirlik siyasetle değişen, dönüşen bir seçmen değildir. Onun için bunların çok etkili olacağını zannetmiyorum" yanıtını verdi.

    TANRIKULU'NA DESTEK

    İki dilli yaşam ve özerklik konusunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun 'CHP'nin iki dilli yaşam ve özerklik konularının tartışılabileceği' yönündeki açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise, "Sezgin Bey'in açıklamaları gayet güzel, olumlu. CHP Genel Başkan Yardımcısına yakışır bir üslupla cevap vermiştir" dedi.

    Okullarda Kürtçe'nin seçmeli ders olması ile ilgili görüşünün sorulması üzerine de Tekin, "Bilemiyorum. CHP olarak bizim ciddi hazırlığımız var. Daha önce de 89 raporu vardı. Sayın Genel Başkanımız bunun yeterli olmayacağını, buna mutlaka bir takviye yapılması gerektiğini Bu çalışmalar yapılıyor. Ama bizden şu anda mevcut iktidara sorulması gereken soru; örneğin 1.5 yıl ülkenin gündemini meşgul eden bir kapalı paket vardı. Bildiğim kadarıyla medya da bilmiyor. İktidar milletvekillerine karşılaştığımızda soruyorum, hiç kimse bilmiyor. Yani onu bir sorsanız Sayın Başbakana. O paketin içinde ne olduğunu bir bilsek. Biz de ona göre düşüncelerimizi söyleriz. Ama bu cesaretle bir sorarsanız Başbakana. Onlar da herhalde bir cevap verir ve ondan sonra yorumlarımızı yaparız" dedi.

    CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Bölgesine yönelik oluşturduğu çalışma grubunun çalışmalarının ne aşamada olduğunun sorulması üzerine ise Tekin, "Orası kanamalı bir coğrafya. O coğrafyada 'hadi üç gün içinde bir paket hazırlayalım. Bu paket de bir çözüm paketi olsun' derseniz bunun bir ciddiyeti olmaz. İktidarın daha önce çeşitli sivil toplum örgütleriyle birlikte hazırlamış olduğu paketi merak ediyorum" dedi.

    Devlet geleneğine göre, iktidarın mutlaka muhalefet partilerini bilgilendirmesi gerektiğini de ifade eden Tekin, iç ve dış terörün ne boyutta olduğu konusunda bilgileri olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın kendisi olmasa da İçişleri Bakanını bu konuda bilgi vermesini istediklerini de dile getirdi.

    Bir basın mensubunun, bazı il başkanlarının görevden alınacağına ilişkin haberleri hatırlatması üzerine Tekin, "Hangi il Başkanları?' dedi. Basın mensubunun 'Hakkari, İstanbul konuşuluyor' sözleri üzerine de Tekin, "Tüketen örgüt değil, üreten örgüt yaratmak istiyoruz. Türkiye coğrafyasının her ilinde, her ilçesinde, her beldesinde olmak istiyoruz. Bu anlayış içerisinde olan her arkadaşla yolumuza devam edeceğiz" dedi.




    Gürsel Tekin'den Erdoğan'a üslup çağrısı Yorumları