Serbest olmayan tüketiciye de elektrik satılacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-29-2010 (15:19)   Son Mesaj: 12-29-2010 (15:19)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    12-29-2010

    Serbest olmayan tüketiciye de elektrik satılacak

    Serbest olmayan tüketiciye de elektrik satılacak


    Perakende satış şirketlerinin serbest olmayan tüketicilere elektrik enerji ve/veya kapasite satışına 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren izin verilecek.

    EPDK'nın, Elektrik Piyasası Müşteri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği ile Petrol Piyasası Bilgi Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği ve Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
    Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetlerinde yapılan değişiklik ile tebliğin geçici 7'inci maddesindeki ''2011'' tarihi ''2012 olarak değiştirildi.

    Buna göre, perakende satış şirketlerinin serbest olmayan tüketicilere elektrik enerjisi ve/veya kapasite satışına izin tarihi 1 Ocak 2011'den 1 Ocak 2012'ye ertelendi.

    Serbest olmayan tüketici, ''elektrik enerjisi ve/veya kapasite alımlarını sadece, bölgesinde bulunduğu perakende satış lisansı sahibi dağıtım şirketi veya perakende satış şirketlerinden yapabilen gerçek veya tüzel kişi'' olarak tanımlanıyor.

    PETROL VE LPG PİYASALARINDA BİLDİRİM ZORUNLULUĞU

    Öte yandan, LPG Piyasası Lisans Yönetmeliğinin ''bildirimin genel esasları'' başlıklı 31'inci maddesine üçüncü fıkradan sonra gelmek eklenen fıkra ve Petrol Piyasası Bilgi Sistemi Yönetmeliğinin ''bilgilerin toplanması'' başlıklı 7'inci maddesine üçüncü fıkradan sonra gelmek üzere eklenen fıkraya göre, sektör firmalarının dönemsel bildirimleri belirlenen süreler içinde yapmamış veya eksik yapmış olmaları halinde, söz konusu yükümlülük, Kurum tarafından eksikliğin tespitinin ilgili kişilere tebliği tarihinden itibaren 15 iş gücü içerisinde tamamlanacak.

    Bu süre içerisinde yükümlülüğünü tamamlamayanlar hakkında LPG Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ile Petrol Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında işlem başlatılacak.




    Serbest olmayan tüketiciye de elektrik satılacak Yorumları