TkMM'nin 2011 gündemi: Sivil Anayasa   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-29-2010 (14:38)   Son Mesaj: 12-29-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 453  

    12-29-2010

    TkMM'nin 2011 gündemi: Sivil Anayasa

    TkMM'nin 2011 gündemi: Sivil Anayasa


    AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM) Girişimince, ''2011 yılının sadece seçim yılı değil, sivil anayasa yılı olun'' başlığı adı altında bir sürecin başlatılacağını bildirdi.

    Ekmen, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, TkMM aylık toplantıları çalışma raporunu açıkladı. 2007 yılında TBMM Ortak Çalışma Grubu adı altında başlatılan organizasyonun son iki yılda TkMM adı altında her ilde her ay yapılan rutin toplantılarla devam ettiğini belirten Ekmen, amacının da mümkün olan her ilde o ilin sivil toplum örgütleri ve temsilcileri ile ilin siyasilerini ve seçilmişlerini bir zeminde buluşturmak olduğunu söyledi.
    Ekmen, 30 ilde yapılan toplantıların bu ay 23 ilde gerçekleştirildiğini, 4 ilde çeşitli nedenlerle iptal edildiğini, 3 ilde ise katılım olmaması nedeniyle yapılamadığını bildirdi.

    AK Parti'li Ekmen, TkMM'nin bu ay ki ulusal gündeminin 2011 bütçesinin gelir ve gider kalemleri ile sivil toplumun bütçe yapım süreçlerine daha etkin katılımın nasıl sağlanacağı, yerel gündeminin ise NATO Füze Kalkanı Projesi, 3 generalin görevden alınmasının Türkiye'de yarattığı etkiler ve sivil toplum örgütlerinin bu sürece katılımını tartıştıklarını belirtti.

    TkMM'nin kurulduğundan bu yana sürecin içinde yer almaya çalıştığını ifade eden Ekmen, şöyle konuştu:

    ''Bunun çok önemli bir mecra ve zemin olduğunu düşünüyorum. Biz sivil toplum örgütünü ziyaret etmeye çalışıyoruz ama ziyaret ettiğimizde oranın gündemi hakim oluyor. Fakat bu şekilde bütün STK'lar bir zeminde buluşunca hem bir ortak akıl ortaya çıkıyor hem de ilimizde ortaya çıkan duyarlılıklar bize yansıtılmış oluyor. Milletvekili arkadaşlarımızın bu toplantılarına gerek muhalefet gerek iktidar partisi milletvekillerinin daha çok ilgi göstermelerinin Türkiye'de katılımcı bir siyaset anlayışının hakim olması açısından önemli olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

    Ekmen, 2011 yılında seçimlere giden süreçte yapılacak toplantılarda, ''2011 Yılı Seçim Yılı Değil, Sivil Anayasa Yılı Olsun'' başlığı altında bir sürecin başlatılacağını kaydederek, ''Sivil toplum örgütlerinin 2011 seçimi ve 24. Dönem TBMM'nin ana gündemine oluşturacağı bariz şekilde belirlenen sivil anayasa yapım sürecine katkıları üzerine yoğunlaşılacak'' dedi.

    TkMM Meclis Koordinatörü Oya Özden de yapılacak bu toplantılara bütün milletvekillerinin katılmasını istedi. Özden, toplantıların herkese açık olacağını ifade ederek, ilk toplantı için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ile görüştüklerini, çalışmaların başladığını bildirdi.




    TkMM'nin 2011 gündemi: Sivil Anayasa Yorumları