AVM endeksi kasım ayı sonuçları açıklandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-29-2010 (14:22)   Son Mesaj: 12-29-2010 (14:22)    Cevap: 0    Gösterim: 414  

    12-29-2010

    AVM endeksi kasım ayı sonuçları açıklandı

    AVM endeksi kasım ayı sonuçları açıklandı


    Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM endeksinin kasım ayı sonuçları açıklandı.

    Alışveriş Merkezleri (AVM) kasım ayı ciro endeksi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 artarak 133 puana ulaştı.
    Her ay düzenli olarak yayımlanan verilere göre, bu yılın kasım ayında ciro endeksi, 2008 yılı kasım ayına göre yüzde 41 ve geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13'lük artışla 133 puana ulaştı. Ciro endeksi, Kurban Bayramının etkisiyle AVM'lere son 3 yılın en iyi kasım ayı değerini yaşattı.

    Geçen yılın kasım ayı verilerine göre yüzde 18'lik artış göstererek 134 puana ulaşan İstanbul ciro endeksi, Kurban Bayramının yaşandığı geçen ay, Ramazan Bayramı ve okul alışverişlerinin yaşandığı eylül ayı verilerine göre yüzde 13 artış gösterdi.

    Anadolu ciro endeksi kasım ayında da yükselişe devam etti. Endeks, 133 puanla bir önceki aya göre yüzde 2, bir önceki yıla göre ise yüzde 8 artış kaydetti.

    Geçen ay Kurban Bayramı ziyaretçi endeksini de olumlu etkiledi. Ziyaretçi endeksi, bir önceki yıla göre yüzde 3, bir önceki aya göre ise 108 puanla yüzde 2 oranında artış gösterdi.

    AYD Başkanı Hakan Kodal, yaptığı değerlendirmede, AVM'lerde bayram havasının aralık ayında da devam etmesini beklediklerini ifade ederek, ''Yılı beklentilerimiz paralelinde rekorla kapatmayı hedefliyoruz.

    Son 3 yılın en iyi çeyreği olacak. 2011 yılına umutlu giriyoruz. Her ne kadar marka bazında marjlar istendiği yerde olmasa da cirolar iyi gidiyor'' görüşünü dile getirdi.




    AVM endeksi kasım ayı sonuçları açıklandı Yorumları