İETT ile her gün dünyayı 13.5 kez dolaşıyoruz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-29-2010 (13:22)   Son Mesaj: 12-29-2010 (13:22)    Cevap: 0    Gösterim: 619  

    12-29-2010

    İETT ile her gün dünyayı 13.5 kez dolaşıyoruz

    İETT ile her gün dünyayı 13.5 kez dolaşıyoruz


    İETT'nin hizmet verdiği araçların bir günde katettiği mesafelerle ilgili şaşırtıcı rakamlar veren İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, araçların kateddiği mesafeti dünyanın çevresinin uzunluğu ile kıyasladı.

    TRT Haber kanalında sabah kuşağında canlı olarak yayınlanan Gülay Özdem'in sunduğu "10"dan Sonra" programına konuk olan Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı, toplu ulaşımda paranın tamamen kaldırılarak elektronik bilet ve akbil kullanımının yaygınlaştırılması yönünde çalışmalarının olduğunu, bununla şoför-vatandaş ilişkilerini iyileştirmeyi ve aynı zamanda sefer hızını artırmayı amaçladıklarını söyledi ve "Biz her gün otobüslerimizle 540 bin kilometre yol kat ederek dünyanın çevresini 13.5 kez dolaşıyoruz. Metrobüs bile tek başına her gün 100 bin kilometreyle 2.2 kez dünya turu yapıyor" dedi.
    İETT, İstanbul için 24 saat ayakta

    İETT"nin 24 saat İstanbul"a hizmet veren bir kurum olduğunu söyleyen Genel Müdür Baraçlı, "Biz 140 yıllık tarihe sahip köklü bir kurumuz. Bunun sorumluluğu ve bilinci içerisinde hareket etmek istiyoruz. Son olarak çalışanlarımızın hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla bir üniversite ile işbirliği yaparak uzun soluklu bir eğitim programı hazırladık. Toplamda 35 ay sürecek eğitimin 11 ayını tamamladık. Şu ana kadar 2 bin 500 çalışanımız eğitildi. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalarımızın geri beslemelerini alıp ona göre yeni düzenlemelerimizi yapacağız" dedi.

    Hepimiz tek soru soruyoruz ama ya öncesi

    Toplu ulaşımın bir kültür olduğunu ve bunun da en iyi çocuklukta kazanılabileceğini anlatan Genel Müdür Baraçlı, bu amaçla "Toplu Ulaşımda Görgü ve Nezaket Kuralları" adıyla hazırladıkları kitapçığı ilköğretim okullarında öğrencilere dağıtacaklarını söyledi ve "Bazen bizler yolcu olarak diyoruz ki bir soru sorduk, şoför bize ters cevap verdi. Biz bir soru soruyoruz ama ya bizden önce kaç kişi soru sordu. Onu bilemediğimiz için durumu böyle yorumluyoruz. Birbirimizi iyi anlamak için empatiye ihtiyacımız var. İstanbul büyük bir kent. Şoförlerimiz biraz daha anlayış bekliyorlar. Vatandaşımızın algısı evden çıkma durumuna göre farklılaşıyor. Dolayısıyla sürücüden beklentiler değişiyor. Biz sürücüden hep pozitif şeyler beklerken sürücülerimiz de vatandaşlardan empati yapmalarını istiyor ve sevgi ilişkisi içerisinde hareket etmek istiyorlar" şeklinde konuştu.




    İETT ile her gün dünyayı 13.5 kez dolaşıyoruz Yorumları