Kocasını öldüren kadın ve sevgilisine müebbet   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-29-2010 (12:08)   Son Mesaj: 12-29-2010 (12:08)    Cevap: 0    Gösterim: 640  

    12-29-2010

    Kocasını öldüren kadın ve sevgilisine müebbet

    Kocasını öldüren kadın ve sevgilisine müebbet


    Konya'da kayıp başvurusu yaptığı tır şoförü kocasını iki erkek arkadaşıyla birlikte öldürüp, su kanalına attığı iddia edilen kadın ile sevgili müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

    Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet duruşmasına, bıçaklanarak öldürülen tır şoförü Kadir Y'nin (47) eşi Sevim Y. (29), sevgilisi Kazım Y. (24) ve arkadaşı Ahmet B. (21) ile taraf avukatları katıldı.
    Duruşmanın tamamlanmasının ardından son sözü sorulan Sevim Y, kendisinin olayı gerçekleştirmediğini, korktuğu için polise gidip olayı anlatamadığını bildirdi.

    Kazım Y, ise olayı kendisinin gerçekleştirdiğini, diğer iki sanığın cinayette bir suçunun olmadığını söyledi.

    Ahmet B, de olayla bir ilgisi olmadığını kaydetti.

    Mahkeme heyeti, Sevim Y. ile sevgilisi Kazım Y'ye hakkında ''tasarlayarak adam öldürmek'' suçundan verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, hafifletici nedenler göz önünde bulundurularak müebbet hapis cezasına çevirdi.

    ''Yardım ve yataklık'' suçundan yargılanan Ahmet B'ye ise bir yıl hapis cezası verildi. Cezaevinde kaldığı süre gözönünde bulundurulan Ahmet B, tahliye edildi.

    Konya'da 19 Mayıs'ta, polise giden Sevim Y, tır şoförü kocası Kadir Y'nin (47) iki gündür eve gelmediğini belirterek, kayıp başvurusunda bulunmuş, genç kadının çelişkili ifadeler vermesi üzerine soruşturmayı derinleştiren ekipler, Kadir Y'nin öldürüldükten sonra Konya-Ereğli kara yolundaki atık su kanalına atıldığını belirlemişti.

    Olayla ilgili gözaltına alınan üç çocuk annesi Sevim Y. ile arkadaşları Kazım Y. ve Ahmet B. tutuklanmıştı.




    Kocasını öldüren kadın ve sevgilisine müebbet Yorumları