Sürücülere yılbaşı uyarısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-29-2010 (11:56)   Son Mesaj: 12-29-2010 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 918  

    12-29-2010

    Sürücülere yılbaşı uyarısı

    Sürücülere yılbaşı uyarısı


    Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, sürücülere yılbaşı gecesi alkollü araç kullanmamaları uyarısında bulunarak, sabaha kadar açık olacak taksi duraklarından yararlanılmasını istedi.

    Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, yılbaşı gecesi alkol tüketiminin yoğunlaştığını, bu nedenle trafiğe çıkacak vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.
    Vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini isteyen Apaydın, gece boyunca yapılacak kontrollerde alkollü araç kullandığı tespit edilenlerin 590 lira, ikinci defada 739, üç ve üçten sonra ise bin 185 lira ceza ödemek durumunda kalacaklarını ve ehliyetlerine el konulacağını hatırlattı.

    Apaydın, 2009 yılında sadece alkollü araç kullanmaktan 109 bin 192 kişinin sürücü belgesine el konulduğunu ifade etti.

    Geçen yılbaşı gecesinde yapılan denetimlerde İstanbul'da bin 178 sürücünün alkollü yakalandığını, Ankara'da ise 403 araçtan 53'üne cezai işlem uygulandığını, 20 aracın trafikten men edildiğini, 15 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan ceza yazıldığını vurgulayan Apaydın, şunları kaydetti:

    ''Yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek istiyorsanız alkollü araç kullanmayın. Sabaha kadar açık olacak taksi duraklarımızdan yararlanın.Bir günlük eğlence için alınan alkolün etkisiyle çok sayıda insanımız hayatını kaybediyor. Aile ocaklarının sönmesinin yanı sıra büyük maddi ve manevi zararlar ortaya çıkıyor. Bugüne kadar meydana gelen ölümlü trafik kazalarının en büyük sebebi alkoldür, tedbirsizliktir. Ailenizi, ülkenizi ve malınızı seviyorsanız lütfen bu uyarımızı dikkate alın. ''




    Sürücülere yılbaşı uyarısı Yorumları