Ovit Tüneli'nin projesi gelecek yıl bitiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-29-2010 (11:21)   Son Mesaj: 12-29-2010 (11:21)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    12-29-2010

    Ovit Tüneli'nin projesi gelecek yıl bitiyor

    Ovit Tüneli'nin projesi gelecek yıl bitiyor


    Ulaştırma Bakanlığınca 2023 yılına kadar bitecek projeler arasına alınan, Rize-Erzurum Otoyolu Projesi kapsamında yapılması planlanan Ovit tüneli için Ovit Dağı'nda, 8 ay önce başlayan sondaj ve etüt çalışmaları sürüyor.

    Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, gelecek yıl sonu itibariyle, Ovit tüneli projesinin tam anlamıyla ortaya konmasını öngördüklerini söyledi.
    Rize'nin 2600 rakımlı Ovit Dağı geçidi, kış mevsiminde, kar yağışının durumuna göre kasım ile nisan veya mayıs ayına kadar ulaşıma kapalı tutuluyor. Yolun, 12 ay boyunca ulaşıma açık tutulabilmesi için yaklaşık 250 kilometrelik Rize-Erzurum karayolunun İkizdere-İspir arasının tünelle geçilmesi planlanıyor.

    Rize-Erzurum otoyoluyla, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin birbirine bağlanması, böylece bölge illeri arasındaki ticari ve kültürel alışverişin canlandırılması hedefleniyor.

    Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ovit tünelinin, Rize'de belki uzun yıllar konuşulan bir düşünce olduğunu, ancak bugüne kadar ciddi bir çalışma yapılmadığını belirtti.

    Bu durumun önemli bir eksiklik olduğunu, bu nedenle Ovit tünelinin en fazla önem verdiği konulardan birisi olduğunu vurgulayan Hacımüftüoğlu, ''Yaklaşık 8 ay önce Ovit Dağı'nda etüt çalışmaları başladı. Bu çalışmaları toplam 1.5 yılda bitirmeyi hedefliyoruz.

    Bunu da başaracağımızı umuyorum. Gelecek yılın 8 veya 9. ayında projeler ham olarak tamamlanmış olacak. Gelecek yıl sonu itibariyle de maliyeti, nereden girilip nereden çıkılacağı konularının tam olarak tamamlanmış olmasını, projenin tam anlamıyla ortaya konmasını öngörüyoruz'' dedi.

    Ovit tünelinin olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayan Hacımüftüoğlu, ''Projenin devamında İspir-Aşkale arasında da çalışma yapılıyor.

    İki yol birbirine bağlandığında standartları çok daha yüksek bir yol haline gelecek. Kuzey-güney aksını birbirine bağlayan en sağlıklı, en kısa yol olmuş olacak.

    Yol, Rize ve bölge ekonomisi için de büyük katkı sağlayacaktır'' diye konuştu.




    Ovit Tüneli'nin projesi gelecek yıl bitiyor Yorumları