Google kameralarına takılan gizemler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-29-2010 (10:14)   Son Mesaj: 12-29-2010 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 898  

    12-29-2010

    Google kameralarına takılan gizemler

    Google kameralarına takılan gizemler


    Tüm dünyayı en küçük detayına kadar evimize getiren Google Maps'te ne olduğu kesin olarak açıklanamayan birçok görüntü bulunuyor. İşte dev ahtapottan ve uzay gemisine kadar kameralara takılan gizemler.


    Google'ın en faydalı ve belki de en ilginç hizmetlerinin Google Maps ve Google Street View olduğu söylenebilir. (Google'ın Gizli ve Komik Özellikleri)

    Dünya üzerindeki hemen her noktanın haritasını ve uydu görüntülerini gözler önüne seren ve kaybolmayı neredeyse imkansız hale getiren Google Maps, tüm dünya tarafından sıkça kullanılıyor.

    Sadece belli bazı şehirler için bulunan Street View ise Google Maps'te gördüğümüz yerleri çok daha yakından inceleyebilmemizi sağlıyor.

    Google kameralarına takılan gizemler

    Google Street View'in keşfettiği gizemli görüntüleri görmek için tıklayınız

    Enteresan Görüntüler

    İki hizmet için elde edilen görüntülerin habersiz bir şekilde çekilmesi ortaya ilginç sonuçlar çıkarıyor. Dünyanın dört bir yanında Google kameralarına takılan çok sayıda enteresan görüntü var. (Google Street View'den İlginç Kareler)

    Bunların bazılar ise gerçekten de büyük hayret uyandırıyor çünkü ne oldukları ya da gerçekten olup olmadıkları bir türlü anlaşılamıyor.

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, Google Maps ve Street View'de bulunan en ilginç görüntüleri bir araya getirdi.

    Bu görüntülerin bazılarının gerçekte ne olduğu açığa çıkarken, bazıları ise hala gizemini korumaya devam ediyor.

    At Kafalı Adam

    Google Street View'in İskoçya'da hizmete girdiği ilk zamanlarda Aberdeen kentinin sokaklarında at maskesi giyen bir adamın görüntülerine rastlamak mümkündü.

    Google kameralarına takılan gizemler

    At maskeli adama birkaç yerde rastlamak mümkündü


    Görüntüler Kaldırıldı

    Kim olduğu ya da amacının ne olduğu belli olmayan adamın görüntüleri daha sonra Google tarafından kaldırıldı.

    At maskeli adamın kalan tek görüntüsü ise maskesini giyerken çekilmiş bir fotoğraf. Bu görüntüyü de buraya tıklayarak görebilirsiniz.


    Duman Canavarı

    İtalya'nın L'Aquila şehrindeki bir sokakta çekilen Google Street View görüntüsünde çok ilginç bir duman bulutu görülüyor. Lost'taki duman canavarını andıran bu görüntünün ne olduğu bilinmiyor.

    Google kameralarına takılan gizemler

    Duman bulutunun gizemi henüz çözülmüş değil

    Lost'tan Çıkmış Gibi

    Kamera üzerinde kalan tozdan, işaret fişeğine kadar birçok iddia ortaya atılmış olsa da görüntünün işgüzar bir Google çalışanı tarafından sonradan eklenmiş olması da mümkün.

    Duman canavarını Google Street View'de görmek için buraya tıklayın.



    Bu görüntülerin en ilginci sizce hangisiydi?


    (ShiftDelete.Net)










    Google kameralarına takılan gizemler Yorumları