Evsiz kalan aileye belediyeden 'tatlı' yardımı!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-29-2010 (07:11)   Son Mesaj: 12-29-2010 (07:11)    Cevap: 0    Gösterim: 515  

    12-29-2010

    Evsiz kalan aileye belediyeden 'tatlı' yardımı!

    Evsiz kalan aileye belediyeden 'tatlı' yardımı!


    İzmir'de bir inşaatın temel kazısı sırasında yıkılan 3 katlı apartmanın sakinleri Dikbaş ve Kok aileleri sokakta kaldı. Yardım beklerken belediyenin kendilerine tatlı göndermesi aileleri fena kızdırdı...

    Yetkililerden yardım gelmediğini ve mağdur olduklarını belirten aileler, "Kalacak yerimiz yok, giyecek elbisemiz yok. Gözümüzü kapattığımızda evimizin yıkılma anını görüyoruz. Belediyeden yardım olarak tatlı göndermişler" diye tepki gösterdi.

    Halil Rıfat Paşa semti 266 sokak numara 5'te bulunan 3 katlı Güler Apartmanı, geçtiğimiz Pazartesi günü, bitişiğindeki temel kazısı nedeniyle çöktü. İkinci katta oturan İskender Dikbaş (33), eşi Gülşen Dikbaş (32) ve Berke Dikbaş (7) ile 3. katta oturan Fatih Kok (28), 3 aylık hamile eşi Meltem Kok (22) ve çocukları Şükrü Kok'un (3) olay sırasında evlerinde bulunmamaları olası bir faciayı önledi.

    Yetkililerden yardım beklediklerini dile getiren İskender Dikbaş, "Gördüğünüz gibi sokakta kaldık. Şu anda mağdur durumdayız. Kimseden şu ana kadar yardım gelmedi" şeklinde konuştu. Ne yapacaklarını bilemediklerini belirten Dikbaş, "Karım ve çocuğum var. Nerede oturacağız. Bir gömlek bir pantolon ortada kaldık. Keşif için bin TL para istiyorlar. Cebimizde beş kuruş para yok" dedi.
    İskender Dikbaş'ın eşi Gülşen Dikbaş, "Çocuğumun okulundaki arkadaşları ve öğretmenleri birer milyon toplayarak benim oğlumla göndermişler. Kimsede çocuklar kadar vicdan kalmamış. Ben 2 gündür uyumuyorum. Gözlerim kapandığı an evimin yıkıldığı anı görüyorum" diye konuştu. İki gündür perişan halde olduklarını söyleyen Gülşen Dikbaş, "Ben belediyeyi aradım müteahhitle konuştum. Gereken her yere haber verdik. Fakat evde çatlakları gördük. Eşim var, kardeşim var, kardeşimin eşi var, kimse bizimle ilgilenmiyor. Benim çocuğumun psikolojisi bozuldu. Kendini kapatıp ağlıyor benim çocuğum. 'Oyuncaklarımı alabilecek miyiz anne' diyor. Yemek yiyemiyoruz. Biz daha ne kadar annemde kalacağız. Yeni yıl geliyor herkes yeni yıla hazırlanıyor. Ben neye hazırlanıyorum. Ben göz göre göre eşyalarımı yıkılacağını bile bile onlara bakıyorum" diye tepkisini dile getirdi.

    Evin 3. katında oturan Fatih Kok ise, "Biz mağduruz onun bunun ceketiyle ısınıyoruz. Bize kimse yardım etmedi. Bize bir kilo tatlı göndermiş, buradan teşekkür ediyorum Konak Belediye Başkanı'na, buyursun kendisi yesin. Bize de yazık. Çoluğumuzla çocuğumuzla dışarda kaldık" şeklinde konuştu. 3 aylık hamile olan Meltem Kok, yakınlarının yanlarında perişan olduklarını ifade ederek bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.




    Evsiz kalan aileye belediyeden 'tatlı' yardımı! Yorumları