Davutoğlu, Pencap Başbakanı ile görüştü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (21:38)   Son Mesaj: 12-28-2010 (21:38)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    12-28-2010

    Davutoğlu, Pencap Başbakanı ile görüştü

    Davutoğlu, Pencap Başbakanı ile görüştü


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü. Konutta yapılan görüşmenin başında basının görüntü almasına izin verildi.

    Görüşmede, "Türkiye'nin büyük bir dostunu" ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Davutoğlu, geçen hafta da Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile Dışişleri Bakanı Mahmud Kureyşi'nin Türkiye'ye geldiğini hatırlattı.
    Davutoğlu, baş başa görüşmeye geçmeden önce, Pakistan-Türkiye ikili ilişkilerini ele alacaklarını ve Pakistan'da sel sonrası yapılabilecek faaliyetlerin koordinasyonunu görüşeceklerini ifade etti.

    Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif de Pakistan'da yaşanan sel sonrası yapılan yardımlar dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür ederek, "Pakistan halkı cömert yardımları dolayısıyla Türk halkına minnettardır" dedi.

    Basına kapalı devam eden görüşmede bölgesel konular ile Bangladeş ve Pakistan'daki durumun görüşüldüğü kaydedildi. G

    Görüşmede Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun, Şerif'e Dışişleri Bakanlığı mensuplarının katkılarıyla yapılması planlanan iki sağlık kliniğinin yeri ve planı hakkında bilgi verdiği, Şerif'in de bu çalışmalar dolayısıyla Sare Davutoğlu'na özellikle teşekkür ederek, "Türk halkının Pakistan'a yardım etmek için Pakistanlılardan daha fazla çaba gösterdiğini söylediği belirtildi.




    Davutoğlu, Pencap Başbakanı ile görüştü Yorumları