Soyguncuyu 'kar maskesi' ele verdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (20:06)   Son Mesaj: 12-28-2010 (20:06)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    12-28-2010

    Soyguncuyu 'kar maskesi' ele verdi

    Soyguncuyu 'kar maskesi' ele verdi


    Sivas'ta 17 gün önce PTT görevlisini silahla etkisiz hale getirdikten sonra şubeden yaklaşık 6 bin lira çalan kar maskeli soyguncu, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerindeki bere ve ayakkabısından yola çıkan özel ekip tarafından yakalandı.

    Alınan bilgiye göre, Hayri Sığırcı Caddesi'ndeki Aydoğan PTT Şubesi'nden 10 Aralık'ta mesai bitimine doğru gerçekleşen soygunu araştıran polis, kar maskeli ve elinde silah bulunan zanlıyı yakalamak için özel ekip oluşturdu.
    20 kişilik ekip, soygunun ardından şubenin güvenlik kamerası görüntülerini detaylı bir şekilde inceledi. Polis, soygun anına ilişkin görüntülerde eşkali net olarak belirlenemeyen zanlının, kamera kayıtlarında açık olan burnu ve çenesi üzerine yoğunlaştı.

    PTT şubesinin geçmişe dönük güvenlik kamerası görüntülerini de inceleyen ekipler, zanlının soygundan önce de keşif amacıyla 2 kez daha şubeye geldiğini, yüzünün soygun anına göre biraz daha açık olduğunu tespit etti.

    Soygun anı ve öncesindeki görüntülerde zanlının aynı bere ve ayakkabıyı kullandığını belirleyen ekipler, yaptıkları araştırmalar sonucunda bu kişinin adresini de tespit etti.

    Seyyar olarak sebze satışı yaptığı öğrenilen zanlı Şehri B. (24), ekiplerin yaptığı operasyon sonucunda dün Hayri Sığırcı Caddesi yakınlarındaki bir sokakta bulunan evine girerken yakalandı.

    Suçlamaları kabul etmediği öğrenilen zanlının, aracında yapılan aramada çalıntı olduğu tahmin edilen 3 oto teybi ile bir miktar esrar ele geçirildi.

    PTT şubesi görevlisi Süleyman Karagöz tarafında da teşhis edilen zanlı Şehri B, emniyetteki sorgusunun ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

    -ZANLI 2 YIL ÖNCE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI-

    Evli olduğu öğrenilen Şehri B, 2 Mayıs 2008'de Tokat Cumhuriyet Meydanı yakınındaki Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde babası ve bir akrabası ile alacak verecek meselesi nedeniyle akrabalarının silahlı saldırısına uğramıştı.

    Bu saldırıda ayaklarına mermi isabet etmesi sonucu yaralanan Şehri B'nin, saldırı sonrası 2 ayağına platin takıldığı öğrenildi.




    Soyguncuyu 'kar maskesi' ele verdi Yorumları