iPhone 5 böyle mi olacak?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (18:39)   Son Mesaj: 12-28-2010 (18:39)    Cevap: 0    Gösterim: 791  

    12-28-2010

    iPhone 5 böyle mi olacak?

    iPhone 5 böyle mi olacak?
    Geçen yılın başlarında Apple'ın iPhone 4 ile yaşadığı anten sorunu başına bela olmuştu. iPhone 5'in anteni böyle sorunlar çıkarmayacak. Neden mi?


    Apple mühendisleri uzun çalışmalar sonucu yeni geliştirdikleri ve "logo anten" adını verdikleri yeni teknolojinin patentini geçtiğimiz günler içerisinde aldılar. Patentlyapple.com'un verdiği bilgiye göre bu yeni anten sitili ünlü Apple logosunun arkasına saklanacak.

    Apple'ın meşhur logosu üzerinden geçecek sinyaller metale ulaşacak ve bu sayede telefon veya kablosuz herhangi bir cihaz ağa katılabilecek. Bu anten tasarımı sadece iPhone cihazlarda kullanılmayacak.


    iPhone 5 böyle mi olacak?
    iPhone 5'in teknik özelliklerini görmek için tıklayınız



    İlginç bir noktada 2010'un ikinci yarısında Apple'in 3 yeni Macbook patenti almasıyla ortaya çıkmıştı. Macbook üzerindeki antenler Apple'ın logosunun arkasına gizlenmiş durumda. Bu haberler Apple'ın 2011 yılında bomba gibi ürünlerle piyasayı kasıp kavuracağının habercisi.


    Problem Neydi?

    Apple'ın anten problemlerinin başında antenin yer yokluğundan elektronik cihaza kırpılarak adapte edilmesi geliyor. Bazı elektronik cihazların küçük form faktörlerinden (iPhone 4) dolayı anten alanı limitli oluyor. Bunun dışınca cihazlar üz erinde kullanılan ekran yapıları radyo sinyallerini etkileyerek antene ulaşmasını engelleyebiliyorlar. Tabii ki anten çevresinde kullanılan malzemelerinde önemi bu tarz sorunlardan dolayı bir kat daha artıyor.

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, iPhone 5'de bu sorunu çözen yeni bir teknoloji kullanılacak.

    iPhone 5 böyle mi olacak?



    iPhone 4 sizin için hayal kırıklığı mıydı?

    ( ShiftDelete.Net )






    iPhone 5 böyle mi olacak? Yorumları