Güzel savcıya dayak iddiasıyla dava   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (18:08)   Son Mesaj: 12-28-2010 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    12-28-2010

    Güzel savcıya dayak iddiasıyla dava

    Güzel savcıya dayak iddiasıyla dava


    Kadın savcı A.B.C. için kendisini taciz eden iki kardeşi dövdüğü iddiasıyla 11 yıl hapis istendi. Soruşturma kapsamında Malatya'ya tayin edilen savcı A.B.C.'nin ifadesi ise talimatla alındı.

    Osman Asiltürk'ün haberi
    İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Adagül'ün hazırladığı iddianameye göre, o dönem Sarıyer Cumhuriyet Savcısı olan A.B.C., nöbetçi olduğu 6 Temmuz 2009 tarihinde saat 13.00 sıralarında Sarıyer Şehit Şeker Aktaş Polis Merkezi'ne gitmek istedi. 5 dakikalık mesafeyi mahalle arasından yaya olarak yürümeye başlayan A.B.C., arkasından ıslıkla cinsel tacizde bulunduklarını öne sürdüğü Murat ve Arif K. kardeşlerle tartışmaya başladı.

    "KİM OLDUĞUMU GÖRECEKSİNİZ"

    İddiaya göre kadın savcı, "Benim kim olduğumu göreceksiniz o... çocukları" diye hakaret etti. Bu sözler üzerine yaşanan arbedede kadın savcı, Murat K.'nın üzerindeki tişörtünü yırtarak adamı yumrukladı. A.B.C.'nin, kavgaya karışan Sadettin Adik'e de "Sen ne karışıyorsun p...." diye hakaret ederek, Adik'i yumrukladığı öne sürüldü. Murat ve Arif K. ile Adik'in şikayetçi olmaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Adalet Başmüfettişliği'nin hazırladığı dosya, suçun kişisel olması nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Tanıklar Yusuf Çetin, Hasan Civelek, Satılmış Işık, Sebahattin Seçkin, Leyla Erdan, Hasan Olgunöz, Özkemal Sevcan, Mehmet Salih Erdan, Mehmet Şükrü Gülaç, Hakan Yavuz ve İlhan Tanrıöver şikayetçilerin ifadelerini doğruladı.

    "BEN TİŞÖRT YIRTMADIM"

    Soruşturma kapsamında Malatya'ya tayin edilen savcı A.B.C.'nin ifadesi ise talimatla alındı. Şikayetçilere küfür edip dayak attığı iddialarının doğru olmadığını söyleyen kadın savcı, "Sokak ortasında sözle taciz edildim, buna karşı çıktım. Dönüp uyardığımda Murat K. ile Arif K.'dan asıl ben küfür işittim. Dayak yiyen de benim, raporum var. Bir kadın olarak, özellikle bir erkeğe küfür etmem mümkün değil. Hayatın olağan akışına aykırı. Tişört yırttığım iddiaları da doğru değil. Saldırı anında ayırmaya çalışanlar yırtmış olabilir" dedi.

    POLİSLERE 8 YIL İSTENDİ

    Murat K.'yı dövdükleri ileri sürülen Başkomiser Serdal Akgül ile polis memurları İbrahim Metin Erdoğan ve Doğukan Tokcan hakkında ise "görevi kötüye kullanmak" ve "kasten yaralama" suçlarından 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianameyi oy birliği ile kabul eden Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Şubat 2011'de ilk duruşmanın yapılmasına karar verdi.

    SABAH /ÖZEL




    Güzel savcıya dayak iddiasıyla dava Yorumları