Balyoz davasını Yassıada yargılamasına benzetti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-28-2010 (16:54)   Son Mesaj: 12-28-2010 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 454  

    12-28-2010

    Balyoz davasını Yassıada yargılamasına benzetti

    Balyoz davasını Yassıada yargılamasına benzetti


    Balyoz davasını izlemeye gelen İstanbul ve Ankara barosu yetkilileri, yargılamayı Yassıada yargılamalarına benzetti. Duruşmanın ertelenmesinin arından sanıklar mahkemeden ayrıldı.

    Davanın ikinci duruşmasının ardından İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Erol Aras, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gözlemci olarak duruşmaya geldiklerini belirten Kocasakal, sanık avukatlarının yanında oturmalarının hatırlatılması üzerine, "Baro olarak meslektaşlarımızla dayanışma içinde olmamız normal. Bu nedenle onlara yani avukatlara ayrılmış bölümde oturduk." dedi.

    Mahkeme salonunun cezaevi içinde olmasını eleştiren Kocasakal, "Fiziki koşullarına hiçbir şey demiyorum. Gayet güzel hazırlanmış. Bir cezaevi içinde böyle bir yargılamanın yapılıyor olması hukuk devleti için bana göre vahim bir olaydır. Bir Yassıada yargılamasını ben şahsen cezaevi içinde olması nedeniyle solumuş durumdayım." diye konuştu.

    Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Erol Aras da Ankara Barosu'nu temsilen geldiğini söyledi. İlk kez geldiğini ve tabi mahkemenin ne kadar önemli olduğunu gördüğünü belirten Aras da mahkemeyi, Yassıada yargılamalarına benzetti.

    Mahkemenin duruşmayı 6 Ocak 2011 tarihine ertelemesi üzerine sanıklar salondan ayrıldı.




    Balyoz davasını Yassıada yargılamasına benzetti Yorumları