İşte CHP'nin yeni yol haritası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (16:36)   Son Mesaj: 12-28-2010 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    12-28-2010

    İşte CHP'nin yeni yol haritası

    İşte CHP'nin yeni yol haritası


    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Sena Kaleli, düzenlediği basın toplantısında CHP'nin yeni yol haritasını açıkladı.

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğine getirilen Bursalı iş kadını Sena Kaleli, CHP'nin yol haritasını açıkladı. Kaleli, toplumun her kesimine ulaşacaklarını söyledi.

    CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve il yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, her kesimi kucaklayacaklarını, farklı görüşleri de dinleyerek meselelere çare arayacaklarını belirtti.

    Toplumsal mutabakat sağlayacaklarını anlatan Kaleli, hak ve özgürlükleri artıracaklarını ifade etti. Özellikle gençlerin yanında olacaklarını, gençlerin eğitim alma şartlarını iyileştireceklerini bildiren Kaleli, ''Türkiye'de muhtaç insan bırakmayacağız.
    Birçok insanımız muhtaç ve gariban bir şekilde yaşamak için mücadele ediyor. Hayat standartlarını yükselterek insanlarımızı muhtaçlıktan çıkaracağız. Özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırarak engelsiz bir Türkiye meydana getireceğiz. Sosyal devleti gerçek anlamda yaşatacağız. Sosyal devlet anlayışını öğreten değil, bizzat yaşatan olacağız'' dedi.

    Türkiye'nin dünyanın 16'ncı büyük ekonomisine sahip olduğunu hatırlatan Kaleli, ekonomik yönden birçok sıkıntı yaşandığını ileri sürdü. Üreten değil, ihraç eden bir ülke haline geldiğimizi belirten Kaleli, tarım sektöründe ÖTV'yi kaldıracaklarının sözünü verdi. Kaleli, CHP'nin son Merkez Yürütme Kurulu'nda alınan kararla teknolojik imkanları fazlasıyla kullanarak halk ile sürekli irtibat halinde olacaklarını ifade etti.

    İlk defa CHP'de bilgi teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı görevlendirildiğine dikkat çeken Kaleli, ''Çalışmalarımızı dijital ortama taşıyoruz. Teknolojinin getirileriyle parti içindeki diyalogları da artıracağız.

    Türkiye'nin en doğusuyla da en batısıyla da sürekli irtibat halinde olarak koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca kuracağımız çağrı merkeziyle Türkiye'nin neresinden olursa olsun, bütün vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

    Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yargıya, medyaya ve birçok kuruma baskı yaptığını ileri süren Kaleli, CHP'nin hiçbir kurum ve kuruluşa baskı yapmayacağını söyledi. Kaleli, her türlü kimliğe, inanca, siyasi olarak kullanılmaması şartıyla saygılı olacaklarını dile getirdi.

    "CHP'de eksen kayması var" iddialarını da cevaplayan Sena Kaleli, kesinlikle eksen kayması olmadığını, Türkiye'deki bazı sorunların çözümü için yaptıkları çalışmaların yanlış değerlendirildiğini savundu. CHP'nin anayasanın değişmeyecek maddelerinden ve CHP ilkelerinden taviz vermeyeceğini anlatan Kaleli, CHP Bursa İl Teşkilatı'nda yaşanan sıkıntıları da değerlendirdi. Kaleli, ''Kol kırılır yen içinde kalır.

    Biz seçimlere parti olarak bütün teşkilatlarımızla birlikte barış içinde girmek istiyoruz. Genel merkezimizde Bursa teşkilatı için en adaletli şekilde karar vereceğiz'' şeklinde konuştu.

    CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ise, parti içindeki sıkıntıların bir şekilde giderileceğini ama asıl önemli olanın, Türkiye'nin içinde bulunduğu kötü durumdan çıkarılması olduğunu belirtti.




    İşte CHP'nin yeni yol haritası Yorumları