Alevi derneğinden 'zaman ayarlı provokasyon' uyarısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-28-2010 (15:58)   Son Mesaj: 12-28-2010 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    12-28-2010

    Alevi derneğinden 'zaman ayarlı provokasyon' uyarısı

    Alevi derneğinden 'zaman ayarlı provokasyon' uyarısı


    Irmak Alevi-Bektaşı Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Dr. Ali Yücel, İstanbul’da cemevine maskeli kişilerce saldırı düzenlenmesine tepki gösterdi.

    Saldırının zamanlamasına dikkat çeken Yücel, cemevi saldırısının Muharrem ayının içinde gerçekleşmesini manidar buldu. Muharrem ayıyla birlikte Alevi vatandaşların duygularının en üst seviyeye çıktığını belirten Yücel, ''Alevi vatandaşların ruh haletini gözeten gözü dönmüşler adeta zaman ayarlı bir provokasyon gerçekleştirmişlerdir.'' dedi.
    Saldırıyı şiddetle kınayan Yücel, bu tür saldırılarının ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik olduğuna dikkati çekerek, ""provokasyon"" uyarısında bulundu. Aklı başında, sağduyu sahibi hiç kimsenin böyle bir çirkin saldırıya tenezzül etmeyeceğini vurgulayan Alevi dernek başkanı Yücel, yaptığı yazılı açıklamada; bundan sonra yaşanabilecek herhangi bir provokatif harekete karşı tüm vatandaşları uyanık olmaya çağırdı.

    Yücel bu konuda şunları söyledi: ""26 Aralık tarihinde, İstanbul"da, Şahintepe Mahallesi Veli Baba Cemevi"nin sadece yüzleri değil amaç ve niyetleri maskeli bir grup tarafından taşlanması hepimizi derinden üzmüş ve kaygı verici bir gelişme olarak algılanmıştır. Yalnız Aleviler tarafından değil, bütün kesimler tarafından bu eylemin provokatif bir nitelik taşıdığının fark edilmesi üzüntü ve kaygılarımızı hafifletmiştir. Asırlardır erkanımızın gerçekleştirildiği özel ve kutsal mekanlar olan cemevimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor; toplumumuzun birlik, kardeşlik, barış ve huzur içinde yaşamasını engellemeye yönelik bu ve benzeri eylemleri kınayan bütün kesimlerin duyarlılığını takdirle karşılıyoruz.""




    Alevi derneğinden 'zaman ayarlı provokasyon' uyarısı Yorumları