Bakan Bağış: Kıbrıs Rum Kesimi bıktırdı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-28-2010 (15:37)   Son Mesaj: 12-28-2010 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    12-28-2010

    Bakan Bağış: Kıbrıs Rum Kesimi bıktırdı

    Bakan Bağış: Kıbrıs Rum Kesimi bıktırdı


    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, artık Birleşmiş Milletler'in (BM) de Avrupa Birliği'nin (AB) de Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin şımarık tavırlarından bıkma, usanma noktasına geldiğini söyledi.

    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin şımarık tavırlarının her kesimi usanma noktasına getirdiğini kaydetti.
    Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) makamında KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve beraberindeki heyeti ağırlayan Bağış, burada yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler'in ve Avrupa Birliği'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin şımarık tavırlarından bıktığını, usandığını söyledi.

    Kıbrıs'ın Türkiye Cumhuriyeti için her kesimiyle, her organıyla milli bir dava olduğuna vurgu yapan Bağış, "Kıbrıs Türkiye'de iktidar-muhalefet, asker-sivil, doğulu-batılı ayrımı olmadan her kesimin ortak davasıdır. Kıbrıs, Türkiye'nin AB sürecinde önemli bir etkendir. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin ortaya koyduğu zorluklar AB sürecinde sorun yaşamamıza neden oluyor.

    AB müzakerelerinde açılmayan birçok faslın arkasında Kıbrıs Rum yönetimi var. Bazı AB ülkeleri onları kabul ederek üye yaptı. Ama geçen hafta Pınar Karşıyaka basketbol takımı maçında görüldü ki Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin değil devlet, kabile bile olamadıkları ortaya çıktı. Konuk basketbol takımının güvenliğini sağlayamayan bir yönetimin devlet olamayacağını bütün dünyaya kendileri göstermiş oldu." diye konuştu.

    KKTC Başbakanı İrsen Küçük ise, Türkiye'ye 2011 yılının Kıbrıs yılı ilan edilmesi nedeniyle geldiklerini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk hükümetine teşekkür ettiklerini kaydetti.

    Bu projenin 2011 yılında Kıbrıs'taki turizm hareketine büyük bir destek olacağına inandıklarını dile getiren Küçük, "Anavatanımızın en ücra köşelerine kadar Kıbrıs'ımızı tanıtma ve Türk halkını Kıbrıs'a getirecek bir proje. Bu projeyle ve işbirliği ile çok daha üst düzeylere çıkacağımıza inanıyorum." dedi.

    Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile iligili görüşmelere değinen Küçük, görüşmelerde ümit veren tarafın Türkiye ya da KKTC olduğunu kaydetti.

    Küçük, bu iyi niyetin Güney'den veya Hristofyas'tan görmenin mümkün olmadığının altını çizerek, "Rum Kesimi samimiyetsizliklerini her platformda sergiledi. Son olarak basketbol maçında yaşananların her iki toplumun bir araya gelerek barış amacıyla yaptıklarını gölgeledi. Rum tarafının samimiyetine inanmak ve kabul etmek mümkün değil. Bugün için bir anlaşma ya da bir barışa yakın olmadığımızı görüyor ve üzülüyoruz. Biz yine de iyi niyetimizi devam ettirmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.




    Bakan Bağış: Kıbrıs Rum Kesimi bıktırdı Yorumları