Adalet Bakanlığı: Bakan basına konuşmadı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (15:37)   Son Mesaj: 12-28-2010 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    12-28-2010

    Adalet Bakanlığı: Bakan basına konuşmadı

    Adalet Bakanlığı: Bakan basına konuşmadı


    Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in basında yer aldığı şekilde herhangi bir açıklaması olmadığını bildirdi.

    Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan bakanlık, basın yayın organlarında, Ceza Muhakemesi Kanunu"nun, tutukluluğu ilgilendiren maddesine ilişkin değişik yorumlar yapıldığı ve bazı görüşlerin Adalet Bakanlığı'na dayandırıldığının görüldüğünü ifade etti.
    "Adalet Bakanlığı'nın ve Adalet Bakanı"nın basında yer aldığı şekilde herhangi bir açıklaması olmamıştır." denilen açıklamada, "Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bu konuda sorulan bir soruya, 'Devam eden davalar konusunda bir açıklama yapmam ve değerlendirmede bulunmam doğru olmaz.' ifadesiyle cevap vermiş ve 'Ceza Muhakemesi Kanunu"nun ilgili maddesinin tutuklamaya ilişkin hükmünün açık olduğuna' dikkat çekmiştir. Bu ifadelerin dışında, Bakan veya Bakanlık tarafından tutuklu kalma süreleri konusunda, herhangi bir açıklama yapılmamıştır." denildi.




    Adalet Bakanlığı: Bakan basına konuşmadı Yorumları