CHP: Görevden alınma nedeni Butto modeli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-28-2010 (15:06)   Son Mesaj: 12-28-2010 (15:06)    Cevap: 0    Gösterim: 404  

    12-28-2010

    CHP: Görevden alınma nedeni Butto modeli

    CHP: Görevden alınma nedeni Butto modeli


    CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Erdoğan’a, “Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Sucu’nun görevden alınmasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

    CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, TBMM Başkanlığı"na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. CHP"li Ayhan, Başbakan"a şu soruları yöneltti:
    "Görevden alınmasında 'Butto modeli' başörtüsü takmasının ve özellikle 'Türban İslam"ın ön şartı değildir' sözlerinin etkili olduğu iddiaları doğru mudur?

    Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Bardakoğlu ve Diyanet Vakfı Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Sucu, AKP iktidarının din yorumu ve laiklik anlayışıyla uyum sağlamadığı için mi görevden alınmışlardır?

    Bu tür görevden almalar nedeniyle kurum ve kuruluşlarımıza açılan dava sayısı nedir? Bu davalar için ne kadar tazminat ödenmiştir?"




    CHP: Görevden alınma nedeni Butto modeli Yorumları