Koruma ordusuyla gezen uyuşturucu barou   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-28-2010 (15:06)   Son Mesaj: 12-28-2010 (15:06)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    12-28-2010

    Koruma ordusuyla gezen uyuşturucu barou

    Koruma ordusuyla gezen uyuşturucu barou


    İstanbul'da düzenlenen operasyonda yakalanan uyuşturucu baronunun, yakalanmamak için özel koruma tuttuğu ve gideceği yerlere en az 3 otomobillik konvoylarla gittiği belirlendi.

    Operasyonda şebeke lideriyle birlikte 19 kişi yakalanırken, 47 kilogram, esrar ele geçirildi.
    Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğu illerinden getirilen uyuşturucunun İstanbul'un çeşitli ilçelerinde satıldığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Yapılan 4 buçuk aylık teknik ve fiziki takip sırasında tespit edilen 19 kişilik şebekenin elebaşlığını 24 yaşındaki Erdal G.'nin yaptığı tespit edildi.

    Erdal G.'nin lüks bir sitede yaşadığı, ayrıca emrinde çalışan ve uyuşturucu sattığı belirtilen kişilerden koruma ordusu oluşturduğu ifade edildi. Koruma ordusuyla ve gideceği yere en az 3 otomobillik konvoylarla gittiği belirtilen Erdal G. ve adamlarının getirilen uyuşturucuları dağıtacağı bilgisi üzerine operasyon kararı alındı. 24 Aralık'ta Ataşehir, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Pendik, Bağcılar ve Eyüp'te tespit edilen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Baskınlarda şebeke lideri olduğu öne sürülen Erdal G. ile S.Y, Ü.Ö., M.F.T., H.Ç., H.K., E.P., C.A., B.O., H.K., Z.K., V.A., E.P., D.A., A.Ç., N.Y., F.B., M.A., ve S.İ., gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 47 kilogram, esrar, 20 adet uyuşturucu hap, 2 terazi, 115 adet 7.65 mm çaplı mermi, 20 adet 9 mm çaplı mermi, 4 bin TL ile esrar maddelerini paketlemesinde kullanılan çok sayıda şeffaf poşet ele geçirildi.

    Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler burada yapılan sorgularının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.Öte yandan emniyet yetkilileri, 2010 yılı içinde İstanbul genelinde uyuşturucuya yönelik yapılan operasyonlarda 80 bin 364 kişinin yakalandığını belirtti. Bu sayının 2009 yılında 42 bin 600 olduğu ifade edildi.




    Koruma ordusuyla gezen uyuşturucu barou Yorumları