Kürtçe tabela için referandum yapacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (13:56)   Son Mesaj: 12-28-2010 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    12-28-2010

    Kürtçe tabela için referandum yapacak

    Kürtçe tabela için referandum yapacak


    Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, belediyelerde çok dillilik ile bir takım değişikliğini olacağını belirterek, yerleşim birimlerinin iki dilli olması için çalışmalarımız var. Bunun içinde refarandum yapacağız." dedi.

    Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, demokratik özerklik ve çok dillilik ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye asla tek dil ve tek millet değildir. Tek devlettir. Bu toplum ve insanlık çok dilli ise ve çok kültürlü ise bunun yaratılışı Allahsa haşşa haşşa başbakanın bunu değiştirmesine güçü yetmez. Türkiye'de toplumsal barışın gerçekleşmesinin iki aktörü var. İki tane Abdullah'tır."dedi.
    BDP'li Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş sen günlerde kamuoyu gündemini işgal eden Demokratik Özerklik ve Çok Dillilik ile ilgili olarak açıklamalarda bulunmak üzere gazeteciler ile kahvaltıda buluştu.

    Hasan Paşa Hanı'nda yapılan kahvaltının ardından gazeteceler açıklamalarda bulunan Demirbaş, "Tabi özellikle çok dilliik ile ilgili bizim uzun süreden bu yana bizim devam eden çalışmalarımızdır. Çünkü Türkiye'nin tek dil tek millet politikasına karşı veya bu asimilasyoncu ve inkarcı politakasına karşı çok kültürlü, çok kimlikli, çok dilli ve çok inançlı toplum olma özelliğinden yola çıkarak toplumsal başırı nasıl sağlayabiliriz bir projeydi. Bu proje aynı zamarda Türkiye'nin birlik projesidir. 2007'de bu kararı aldığımzda da söyledik. Türkiye asla tek dil ve tek millet değildir. Tek devlettir. Ama tek millet değildir. Çünkü bu bizim istediğimiz bir şey değil. Allahın'ın hepimizi yarrattığına inanıyorsak, bunları kabul etmek zorundayız."dedi.

    BU TOPLUM VE İNSANLIK ÇOK DİLLİ VE ÇOK KÜLTÜRLÜ İSE BUNUN YARATILIŞI ALLAHSA HAŞŞA BAŞBAKAN'IN BUNU DEĞİŞTİRMEYE GÜÇÜ YETMEZ

    Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır'a gelişi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bütçe görüşmelerinde demokratik özerklik ile ilgili olarak yaptığı konuşmalara değinerek, "Cumhurbaşkanın gelişini önemsiyorum ve çok anlamlı buluyorum. İnşaallah, sayın cumhurbaşkanımız yeni yıl mesajı olarak toplumsal barışı gerçekleştirmek için önemli mesajlar erecektir. Böyle bir umudumuz ve beklentimiz vardır. Sayın başbakanın söylediği şeyler bana göre hem müslüman inancına sahip olan, hemde insan hakları evrensel bildirgesini kabul eden ve hemde çocuk hakları sözleşmesini kabul eden bütün anlaşmaları yok sayan ve inkar eden bir yaklaşımdır. Yani eğer bu toplum ve insanlık çok dilli ise ve çok kültürlü ise bunun yaratılışı Allahsa haşşa haşşa başbakanın bunu değiştirmesine güçü yetmez. Çünkü Biz bunun böyle olmasını istemedik Allah istedi. 85 yıldır tek tek denildi tekleşmedik. Demekki bu çare değil. O zaman doğrusu herkesin kendi varlığını ve kimliğini kendi dilini kabul etmektir. Başbakanın bu söylemleri barışa hizmet etmiyor. Kürtleri v ediğer farklı kültürleri ve kimlikleri inkardan başka bir şey değil."dedi.

    YERLEŞİM BİRİMLERİ REFARANDUMA GİDİYOR

    Demirbaş, belediyelerde çok dillilik ile bir takım değişikliğini olacağını belirterek, "İmar planından tutun mesela şu anda sur belediyesi sınırları içinde bulunan yerleşim birimlerinin iki dilli olması için çalışmalarımız var. Bunun içinde refarandum yapacağız." diye konuştu.

    Demirbaş son olarak, "Ama şunu bilinmelidir ki, Diyarbakır cumhurbaşkanının gelişini çok önemsiyor. Ben daha öncede söyledim. Türkiye'de toplumsal barışın gerçekleşmesinin iki aktörü var. İki tane Abdullah'tır. Umuyorum iyi şeyler olacak."dedi.




    Kürtçe tabela için referandum yapacak Yorumları