Erdoğan 73 milyonun düşmanı ilan etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-28-2010 (13:38)   Son Mesaj: 12-28-2010 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 571  

    12-28-2010

    Erdoğan 73 milyonun düşmanı ilan etti

    Erdoğan 73 milyonun düşmanı ilan etti


    Özerklik ve iki dil tartışmalarına sert teki gösteren Başbakan Erdoğan, ölümünün yıl dönümünde anılan Mehmet Akif Ersoy'un sözlerini örnek gösterdi. Medyayı, kanaat önderleri ve siyasileri tavır almaya davet etti.

    Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

    İstiklal Marşımızı bir Türk mü yazdı? Kürt mu yazdı? Arnavut yazdı. Ama o milletin ortak sesiyle, onun için bu Meclis"te sahiplenildi ve takdire şayan oldu.
    Bizim ortak rabıtamız Türkçe"dir. Herkes anadilini konuşacaktır. Ama resmi dille bunu lütfen birbirine karıştırmayalım. Bu ülkenin sosyal barışını zedelemeyelim. Buna kimsenin hakkı yok. Eğer böyle bir şey yapılırsa, bu insafsızlık olur, bu rabıtları zayıflatmak tartışmak, Mehmet Akif"in 80 yıl önce söylediği gibi, bu milletin kardeşliğinden haz etmeyenlere hizmet etmektir.

    80 yıl önce nasıl ki bu milleti bölmek, tefrika sokmak isteyenler varsa, bugün de varlar. Bu milletin arasına tefrika sokmak isteyenler 73 milyonun düşmanlarıdır.

    Son günlerdeki yapay tartışmalar terör örgütünün ve onun uzantılarının çirkin bir tezgahıdır. Özellikle medya, kanaat önderleri ve siyasi partileri bu çirkin oyunu bozmaya davet ediyorum.

    Hedef AK Parti iktidarı olduğu için, milletin kaybetmesi uğruna, terör örgütü ile o malum çetelerle iş birliği ytapıyorlar. Bunu geçmiş senelerde de yaptılar.

    Doğu'nun Güneydoğu'nun meseleleri Ankara'dan, İstanbul'dan bakılarak anlaşılamaz... Milletim bu oyunu defalarca bozdu yine bozacak. Terör simsarlarını gerçek yüzü ortaya çıkacaktır.

    73 milyon vatandaşımızı aynı samimiyetle kucaklamaya devam edeceğiz.

    Ayrıntılar gelecek




    Erdoğan 73 milyonun düşmanı ilan etti Yorumları